החלה הזו יפהפיה וטעימה.
זרעוני הצ׳ייה שמנקדים אותה מוסיפים גם יופי וגם טעם מעניין, הם סוג של מתפצפים בפה עם כל ביס.
מה
1/2 ק״ג קמח לחם (אפשר לערבב עם כוסמין או מלא)
25 גרם שמרים טריים או כף שטוחה יבשים
חצי כפית מלח
1/4 כוס שמן זית
2 כפות סוכר
בערך 1.5 כוסות מים פושרים (או קצת יותר)
ענפי אורגנו טריים
3/4 כוס זרעי צ׳ייה
3-4 כפיות פפריקה באסקית או פפריקה רגילה
ביצה טרופה למריחה
איך
לקערת מיקסר מוסיפים את הקמח, שמרים, סוכר ומלח. מתחילים לערבל, מוסיפים את השמן.
מערבלים ומוסיפים את המים לאט.
לאחר 6 דקות מוסיפים את זרעי הצ׳ייה ואת הפפריקה, אם יש צורך מוסיפים עוד מים.
הלישה תיארך בערך 10 דקות והבצק חייב להיות מעט דביק ונצמד לתחתית המיקסר.
בדקה האחרונה מוסיפים בערך כוס עלי אורגאנו טריים.
מתפיחים את הבצק מכוסה עד שהוא תפוח ואווירירי בערך שעה או יותר.
מחלקים ל-6 כדורים, מגלגלים ל״נחשים״ וקולעים 2 צמות.
מורחים ביצה ונועצים בין הקיפולים, גבעולי אורגאנו טריים.
מתפיחים שוב עד שהחלות מכפילות את עצמן.
אופים בתנור מחומם מראש 180 מעלות כחצי שעה.