בֿיסקוטי.
אחת העוגיות המפורסמות בעולם והכי טעימה עבורי.
העוגיה הקלאסית מקבלת לבוש שוקולדי ופיסטוקים קלויים……
לטבול את קצותיהן של הביסקוטי בתוך קפה או תה רותח ולהתעלף.
מהמתכון מתקבלים 2 כיכרות גדולות ובסה״כ כ- 30 ביסקוטי גדולים
מה
2.5 כוסות קמח מנופה
כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
150 גרם חמאה רכה רכה
גרידה מלימון אחד ותפוז אחד
כוס סוכר
2 ביצים גדולות
כף ווניל
כוס פיסטוקים קלויים וקצוצים
100 גרם פניני שוקולד או שוקולד קצוץ
חלמון טרוף
איך
במיקסר או בקערה עם כף מערבלים את החמאה הרכה עם הסוכר, הווניל וגרידות ההדרים.
מערבבים את הקמח, א. אפיה, סודה לשתיה ומלח.
מוסיפים לתערובת החמאה את תערובת הקמח ומערבבים בזריזות ומהר, אין לעבד יותר מידי.
מוסיפים את השוקולד הקצוץ והפיסטוקים, מאחדים ומחלקים לשתי כיכרות גדולות וארוכות. אורך כל כיכר בערך 20-25 ס״מ.
מניחים על תבנית אפייה עם נייר אפייה ומברישים את הכיכרות היטב בחלמון.
אופים את הכיכרות כ-25 דקות.
מוציאים ומצננים כ-20 דקות.
בסכין חדה מאוד חותכים את הכיכרות לפרוסות בעובי של כ-1 ס״מ ומחזירים לתבנית.
חשוב להשתמש בסכין חדה מאוד כדי שהביסקוטי לא יתפוררו.
מנמיכים את חום התנור ל- 150 ואופים עוד כ-20 דקות או עד שהביסקוטי יבשים לגמרי.
מצננים ומתעלפים.