הלביבות האלה הן כל כך קלות שזה מביך אותי לתת את המתכון.
אבל אם יש משהו שלמדתי משוטטות ברשתות ומפרסומים בפייס, זה שאנשים מתים על מתכונים פשוטים.
תמיד זה מפתיע אותי מחדש איזו התלהבות יש למתכונים, שבעיניי כל כך פשוטים, שלא עלה על דעתי להעבירם הלאה.
נו…גם אני טועה לפעמים 🙂
מה
כרובית אחת קטנה מפורקת לפרחים
2-3 ביצים
2-3 כפות פירורי לחם או מצה
מלח, פלפל
2-3 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
צ׳ילי
1 כפית אבקת אפיה
שמן לטיגון
לימון להגשה
איך
בסיר עם מים רותחים ומעט מלח מוסיפים את הכרובית ומבשלים כ-15 שעה עד שהכרובית מתרככת.
מסננים ומצננים. מרסקים במג׳ימיקס או במזלג או בכף פירה גדולה.
מערבבים עם יתרת המרכיבים לכדי תערובת יציבה ונוחה שניתן ליצור ממנה כדורים.
מחממים מחבת עם שמן לטיגון בגובה של 1 ס״מ בערך.
יוצרים קציצות בינוניות ופוחסים אותן לקבל כפיתות, מטגנים על להבה בינונית כ-3 דקות מכל צד או עד שמזהיבות היטב.
אני אוהבת לאכול אותן ככה, עם פלח לימון.
הערה: אפשר להוסיף להן גבינה מגוררת.