האסקלופ הוא מאכל איטלקי קלאסי, טעים וקל להכנה.
האסקלופ או הסקלופיני, כמו שהאיטלקים אומרים, הוא נתח בשר עגל, לפעמים עוף, שחתוך באלכסוך והוא דקיק ועדין.
לכן, גם הבישול שלו מהיר מאוד.
האסקלופ מתבשל במספר סגנונות: עם יין מרסלה מתקתק וטעים, עם רוטב עגבניות (מתכון פה אסקלופ עוף בעגבניות וזיתים )
או עם צלפים ויין לבן כמו פה.
מהיר, טעים, קל להכנה והכל במחבת אחת.
מתחילים:
מה
10 נתחי עוף שניצל דקיק דקיק
4-5 כפות קמח לבן
מלח, פלפל,
שמן זית
3-4 כפות צלפים בחומץ או מלח (אם במלח משרים במים חצי שעה ומחליפים אותם 3 פעמים)
חצי כוס פטרוזיליה
חצי כוס יין לבן
חצי כוס מים רותחים או ציר עוף
3 שיני שום קצוצות דק או פרוסות
רבעי לימונים
איך
- מפלפלים את נתחי העוף ומקמחים משני הצדדים. מנערים את עודפי הקמח.
- במחבת נוחה ורחבה מוסיפים 4-5 כפות שמן זית, ומדליקים את הלהבה על בינונית.
- מטגנים דקה את נתחי העוף מכל צד.
- ״מזיזים״ את נתחי העוף הצידה ומוסיפים את השום, מטגנים עוד חצי דקה.
- מסדרים את נתחי העוף שוב ומוסיפים את היין הלבן, מגבירים את הלבה וממבשלים עוד דקה או שתיים.
- מנמיכים שוב את הלהבה ומוסיפים את הצלפים והפטרוזיליה, ממלחים ומפלפלים את צריך.
- מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים את הנתחים עוד 3-4 דקות. רצוי באמצע להפוך אותם.
- מגישים עם פרוסות לימון ותפוחי אדמה צלויים בתנור.