אסקלופ עוף בצלפים

האסקלופ הוא מאכל איטלקי קלאסי, טעים וקל להכנה.

האסקלופ או הסקלופיני, כמו שהאיטלקים אומרים, הוא נתח בשר עגל, לפעמים עוף, שחתוך באלכסוך והוא דקיק ועדין.

לכן, גם הבישול שלו מהיר מאוד.

האסקלופ מתבשל במספר סגנונות: עם יין מרסלה מתקתק וטעים, עם רוטב עגבניות (מתכון פה אסקלופ עוף בעגבניות וזיתים )

או עם צלפים ויין לבן כמו פה.

מהיר, טעים, קל להכנה והכל במחבת אחת.

מתחילים:

מה

10 נתחי עוף שניצל דקיק דקיק

4-5 כפות קמח לבן

מלח, פלפל,

שמן זית

3-4 כפות צלפים בחומץ או מלח (אם במלח משרים במים חצי שעה ומחליפים אותם 3 פעמים)

חצי כוס פטרוזיליה

חצי כוס יין לבן

חצי כוס מים רותחים או ציר עוף

3 שיני שום קצוצות דק או פרוסות

רבעי לימונים

איך 

  1. מפלפלים את נתחי העוף ומקמחים משני הצדדים. מנערים את עודפי הקמח.
  2. במחבת נוחה ורחבה מוסיפים 4-5 כפות שמן זית, ומדליקים את הלהבה על בינונית.
  3. מטגנים דקה את נתחי העוף מכל צד.
  4. ״מזיזים״ את נתחי העוף הצידה ומוסיפים את השום, מטגנים עוד חצי דקה.
  5. מסדרים את נתחי העוף שוב ומוסיפים את היין הלבן, מגבירים את הלבה וממבשלים עוד דקה או שתיים.
  6. מנמיכים שוב את הלהבה ומוסיפים את הצלפים והפטרוזיליה, ממלחים ומפלפלים את צריך.
  7. מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים את הנתחים עוד 3-4 דקות. רצוי באמצע להפוך אותם.
  8. מגישים עם פרוסות לימון ותפוחי אדמה צלויים בתנור.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טביט חמין עירקי – מיי סטייל

החמין שהוא המצאה יהודית כנראה, מתאים לי בעיקר בימות גשם וקור, למרות שגדלתי בבית שאכלנו בו חמין כל השנה. חורף או קיץ. כל המתכונים לחמין

עוגיות שוקולד ממולאות

העוגיות האלה מושחתות בהחלט והן מגיעות בהשראת עוגיות שאכלתי באמסטרדם בחנות מיוחדת של עוגיות שוקולד מושחתות. לאחר שטעמתי אותן, הבנתי שאני חייבת מתכון משלי, כי

סלט ניסואז My way

כבר יצא לי לאכול סלט ניסואז בכל מיני וורסיות. נדמה לי שכל אחד מכין את הסלט שלו בדרך שלו. באופן כללי סלט ניסואז התכוון להיות

טארט טאטן של אמא

האגדה והוויקיפידיה יודעות לספר שהטארט הזה נולד בטעות. בטעות שרפו את הסוכר, בטעות כיסו אותו בבצק וזרקו לתנור, בטעות העוגה נפלה לרצפה ואז הפכו אותה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.