קישואים הם ירק שלא מוערך די, וחבל.
את התבשיל הזה לימד אותי לפני המון (המון המון המון) שנים, דווקא השכן שלי ממוצא סורי.
למה דווקא?
כי המתכון הזה ידוע כמתכון מאיזור הבלקן: בולגריה, יוון, טורקיה.
זה היה כל כך טעים ששנים הכנתי אותו ויום אחד פשוט הפסקתי.
השבוע, עם המשלוח מסופר (תקופת קורונה…) הגיעו קישואים בינוניים יפים ומוצקים והמתכון עלה בזכרוני.
לא התאפקתי והכנתי מדיאס.
הוספתי להם את הטאצ׳ שלי והנה המתכון.
מה
5-6 קישואים בינוניים מוצקים וטריים ֿ
400 גרם בשר בקר/עוף/הודו
חצי כוס פטרוזיליה
חצי כוס בצל קצוץ או מרוסק דק דק
מלח, פלפל
כף שמן לתערובת
ביצה קטנה טרופה
2 כפות פירורי לחם
לרוטב:
כף גדושה לימון כבוש קצוץ או ממרח
מים רותחים בגובה הקישואים
2 עגבניות אדומות פרוסות דק
2 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים דק
1 בצל קצוץ לקוביות
4-5 שיני שום כתושות
כורכום, מלח שחור, מעט מלח
איך
- מערבבים את כל חומרי המלית היטב, מניחים בצד למנוחה.
- מקרצפים את הקישואים היטב, לא קולפים.
- ֿחוצים את הקישואים לאורכם, בעזרת כפית מיוחדת או כפית קטנה מרוקנים את תוכנם.
- בסיר רחב ונוח מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל עד שמזהיב, מוסיפים את השום ומטגנים עוד חצי דקה. מכבים את האש.
- מפזרים מעל את פרוסות העגבניות והסלרי הקצוץ.
- ממלאים את הקישואים היטב, ובידיים רטובות מחליקים את המלית.
- מסדרים את הקישואים בתוך הסיר בצפיפות מדליקים את הלהבה.
- בקערה מערבבים את יתרת חומרי הרוטב ובעדינות שופכים אותו מסביב לקישואים.
- מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ40 דקות, עד שהקישואים רכים והבשר עשוי ונותר בסיר מעט רוטב.
- לא הכרחי – מדליקים גריל ומכניסים את הסיר להשחמה ל-3-4 דקות.
- מתעלפים.