לא סוד שאני אוהבת ירקות ולא סוד שאני אוהבת קציצות.
עכשיו סגר. כולנו בבית. מה שאומר בעצם: לפחות שתי ארוחות ביום.
אחת מהן חייבת להיות קלילה, כדי שאפשר יהיה להמשיך ולעבוד מהבית והיום אני בוחרת לטגן קציצות ירק.ֿ
כלומר, לא חובה לטגן יש אפשרות גם לאפות בתנור, אני אוהבת מטוגן.
מהכמות הזו מתקבלות כ 20 קציצות בינוניות. ממש ארוחה לכל המשפחה.
תוספת השקדים בקציצה מוסיפה טעם שקדי נעים ומוסיפה גם חלבון למנה.
אבקת אפייה מקלילה את הקציצה.
מה
2 גזרים
1 בצל גדול
1 קישוא בינוני
1 בטטה בינונית
3 תפוחי אדמה
זר פטרוזיליה
2-3 שורשי כורכום טריים (לא הכרחי)
מלח, פלפל, צ׳ילי גרוס
ראס אל חנות או בהראט
6-7 ביצים
4-5 כפות שקדים טחונים
1 אבקת אפייה
שמן לטיגון
איך
במג׳ימיקס או במגררת מגררים את הירקות גירור דק דק.
ממליחים עם מעט מלח ומניחים בצד למשך כחמש דקות.
סוחטים היטב.
הירקות מגירים כמות עצומה של נוזלים (בערך 2 כוסות!!!).
מחממים מחבת גדולה ומוסיפים שמן בגובה של כחצי ס״מ. הלהבה צריכה להיות על בינוני-נמוך.
לירקות הסחוטים מוסיפים את הביצים, התבלינים והשקדים.
מערבבים בידיים ויוצרים קציצה פחוסה לא עבה מידי. מוסיפים אותה לשמן החם ומטגנים כ-4 דקות מכל צד היטב.
מניחים בזהירות על נייר סופג וטורפים.
אפיה בתנור
מי שנמנע מטיגון מחמם תנור ל-180 מעלות.
מניח את הקציצות על נייר אפייה משומן ובידיים משומנות, ״מלטף״ כל קציצה גם מעל.
אופים את הקציצות בערך כחצי שעה בתנור שחומם מראש.