לביבות ירק ושקדים

לא סוד שאני אוהבת ירקות ולא סוד שאני אוהבת קציצות.

עכשיו סגר. כולנו בבית. מה שאומר בעצם: לפחות שתי ארוחות ביום.

אחת מהן חייבת להיות קלילה, כדי שאפשר יהיה להמשיך ולעבוד מהבית והיום אני בוחרת לטגן קציצות ירק.ֿ

כלומר, לא חובה לטגן יש אפשרות גם לאפות בתנור, אני אוהבת מטוגן.

מהכמות הזו מתקבלות כ 20 קציצות בינוניות. ממש ארוחה לכל המשפחה.

תוספת השקדים בקציצה מוסיפה טעם שקדי נעים ומוסיפה גם חלבון למנה.

אבקת אפייה מקלילה את הקציצה.

מה

2 גזרים

1 בצל גדול

1 קישוא בינוני

1 בטטה בינונית

3 תפוחי אדמה

זר פטרוזיליה

2-3 שורשי כורכום טריים (לא הכרחי)

מלח, פלפל, צ׳ילי גרוס

ראס אל חנות או בהראט

6-7 ביצים

4-5 כפות שקדים טחונים

1 אבקת אפייה

שמן לטיגון

איך 

במג׳ימיקס או במגררת מגררים את הירקות גירור דק דק.

ממליחים עם מעט מלח ומניחים בצד למשך כחמש דקות.

סוחטים היטב.

הירקות מגירים כמות עצומה של נוזלים (בערך 2 כוסות!!!).

מחממים מחבת גדולה ומוסיפים שמן בגובה של כחצי ס״מ. הלהבה צריכה להיות על בינוני-נמוך.

לירקות הסחוטים מוסיפים את הביצים, התבלינים והשקדים.

מערבבים בידיים ויוצרים קציצה פחוסה לא עבה מידי. מוסיפים אותה לשמן החם ומטגנים כ-4 דקות מכל צד היטב.

מניחים בזהירות על נייר סופג וטורפים.

אפיה בתנור

מי שנמנע מטיגון מחמם תנור ל-180 מעלות.

מניח את הקציצות על נייר אפייה משומן ובידיים משומנות, ״מלטף״ כל קציצה גם מעל.

אופים את הקציצות בערך כחצי שעה בתנור שחומם מראש.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קציצות דגים מרוקאיות

קציצות דגים זו אהבה ישנה. אמא שלי נהגה לבשל קציצות דגים לפחות פעם בשבוע. לתוך סיר רחב ונוח היא גלגלה עוד ועוד ועוד קציצות, קטנות,

לחשו מרק סולת מרוקאי

לח׳שו. מרק שהוא חם וטעים ומנחם. מרק שהוא תרופה לכל שיעול, צינון וסתם לחמם את הגוף בימים קרים של חורף. מרק של ילדות שהיה קבוע

עוגה של מלכים צרפתים

 לא נתווכח שהפטיסרי הטוב ביותר בעולם הוא צרפתי, נכון? לא נתווכח שמרכז המאפים המדהימים, היפים, היצירתיים והמפוארים מכולם הוא בפריז , נכון? גם לא נתווכח

ירכי עוף סטייל קוריאה

מה  4 ירכי עוף ללא העצם (פרגיות) כדאי לכם עם העור מעט מלח ופלפל כפית שמן זית לתבל ולהניח לעשר דקות. להכין את התיבול 2

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.