בכל פיצוציה ופיצוחיה אפשר למצוא קטניות מטגנות: חומוס, פול, אפונה.
זה מלוח, זה טעים והכי מתאים עם משקה חריף.
אצל אמא שלי, שהאורחים לא פסקו להגיע, היא תמיד הגישה לאפריטיף את הפיצוחים האלה.
לא קנתה.
גם אני לא.
אין להשוות את טעמם של אלו שמכינים בבית לאלו שקונים בפיצוחיה. באמת שלא.
גם ההכנה לא מסובכת בכלל.
מה ואיך
1 כוס חומוס או פול יבשים מושרים לילה שלם
מלח, פלפל
שמן לטיגון
כפית אבקת אפייה
מייבשים את הקטניות ששרו לילה במים. מערבבים אותם באבקת אפייה.
מחממים שמן עמוק כמו לצ׳יפס ומטגנים את הקטניות, כל סוג בנפרד, על להבה בינונית עד שהן מתפצחות וזהובות.
מעבירים לנייר סופג ובוזקים מלח ופלפל שחור.
הם נהדרים עם קוקטיילים.