פירות מיובשים ממולאים בבשר

פירות מיובשים הוא מאכל חגיגי.ֿ

מאוד.

לא כל יום אוכלים כזו מנה.

אפשר להגיש את הפירות כמו שהם, עם חלה רכה וטעימה ואפשר להוסיף אותם ככתר מלכות מעל לקוסקוס הרויאל – הקוסקוס המלכותי של מרקש. (מתכון קוסקוס רויאל).

מה

10 משמשים אורגנים מיובשים

10 תמרים אורגנים מיובשים

10 דבלים עדיף טורקיות שנראות כמו שק או רגילות

300 גרם בשר בקר טחון טרי

1/2 בצל מרוסק

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

כף פירורי לחם או פירורי מצה

מעט אגוז מוסקט, קינמון, ציפורן, מעט ג׳נג׳ר מרוסק או טחון

1 כף דבש

1 כוס מים רותחים

מלח, פלפל לבן, כורכום

3-4 בצלים לבנים פרוסים דק

שמן זית

איך 

בסיר שטוח ונוח מוסיפים 3-4 כפות שמן זית ומטגנים את הבצלים הפרוסים עד שהם זהובים-שחומים.

הטיגון חייב להיות איטי וסבלני כדי לא לשרוף את הבצלים.

כשהבצלים מוכנים מוסיפים מעט מכל התבלינים וכוס מים רותחים.

בינתיים שהבצלים מטגנים מכינים את הפירות הממולאים:

אם הפירות יבשים מאוד כדאי להשרות אותם במים חמים כ-10 דקות לפני ההכנה.

חורצים כל פרי יבש והופכים אותו לכריך (לא פותחים עד הסוף)

מערבבים את הבשר הטחון עם מחצית מהפטרוזיליה, פירורי הלחם, כף שמן, ומכל התבלינים.

מייצרים כדורונים קטנים וממלאים את הפירות היבשים באופן שהבשר יבלוט מתוכם (סוג של ״פה פעור).

כשהרוטב רותח, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים בעדינות ובסדר את הפירות היבשים.

מכסים, מנמיכים ומבשלים כ-40 דקות עד שהפירות והבשר מבושלים והרוטב מצטמצם.

אם הרוטב מתייבש כדאי להוסיף עוד מעט מים רותחים.

מפזרים את יתרת הפטרוזיליה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

כדורי בשר זעירים ברוטב דובדבנים

מהמטבח הטורקי, מאזור גאזינטאפ שבתורכיה הענקית עם האוכל המדהים. מתכון עתיק ועונתי של כדורי טלה עדינים וקטנים שוחים ברוטב דובדבנים טרי. למי שמתעצל לגלען את

פידאוס ספרדי עם קבנוס – גרסה א׳

ויש גרסה נוספת פה  פאייה פידאוס – גרסה ב׳  אנדלוסיה היא החלק הדרומי של ספרד, ממש מעל גיברלטר ומול מרוקו. שם נמצאות ערים יפות כמו סביליה,

בקלוואת טחינה ואגוזים מהירה ומשגעת

ללא סירופ סוכר, ללא חיתוכים, ללא הינדוסים. מהירה, מגולגלת וטעימה להפליא. באקלוואה עם טחינה גולמית ואגוזים. טבעוניים ממירים את החמאה בשומן אחר מה 4 עלי

סביצ׳ה וקרם אבוקדו

לא צריך לפחד להכין סביצ׳ה. עקרון אחד או שניים חשובים: דג טרי טרי טרי וחמיצות כלשהי: לימון, ליים, זרעי עגבנייה, כל מה ש״יבשל״ את הדג

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.