הם בכל מקום, בכל תפריט, בכל בית קפה, מסעדה או טרטוריה נידחת.

הסיאדאס.

עוד בערב הראשון שלנו בסרדיניה, אחרי ארוחה ענקית בטרטוריה המקומית, לכדה עיני אותם, ולמרות שכבר הייתי מלאה, מלאה לגמרי, הצבעתי על ה seadas ושאלתי את המלצרית באיטלקית בסיסית: מה זה?

בצק ממולא בגבינת פקורינו עם דבש.

מטוגן.

סקרנותי הקולינארית ניצתה באחת.

גם בצק, גם מטוגן, גם פקורינו, גם דבש. אלוהים…..

תביאי בבקשה.

ומאז….

בכל יום, אכלתי לפחות פעם אחת סיאדאס לפעמים גם פעמיים.

כשתטעמו, גם אתם תאכלו פעמיים ביום אולי יותר.

הבצק המטוגן הופך לקריספי, עלעלים עלעלים פריכים ומתפוררים, גבינת הפקורינו נמסה בעדינות לתוכם

והדבש מעל פשוט מושלם. מושלם.

זה הקינוח החדש שלכם לחנוכה. עזבו לביבות…פאסה.

לסיאדאס משתמשים בפקורינו צעירה, שיש לה טעם מתקתק עם מליחות עדינה.

מה

1+3/4 כוסות קמח עדיף קמח לחם

75 גרם חמאה בחום החדר

קורט מלח

1/3 כוס מים

לשים לבצק אחיד, אם יש צורך מוסיפים מעט מים. מניחים בצד למנוחה של 10 דקות.

למילוי

100 גרם גבינת פקורינו מגורר דק

קליפת לימון

מערבבים את הפקורינו עם קליפת הלימון

דבש

וורדים מיובשים (לא חובה)

איך

מרדדים את הבצק על משטח מקומח, עדיף לרדד לעלה דק. אם הבצק מתרכך מידי, אפשר להכניס אותו למקרר להתייצבות.

קורצים עיגולים, עדיף עם קורצן משונן, כי זה יפה וככה עושים בסרדיניה.

ממלאים במרכז כל עיגול כפית גדושה של פקורינו וסוגרים מעל בעיגול נוסף. מהדקים היטב ונעזרים במזלג להידוק נוסף.

מחממים מחבת עם שמן צמחי ומטגנים את הסיאדאס בערך דקה וחצי מכל צד, עד שהן זהובות וקריספיות.

מוציאים מהמחבת ומזליפים מעל דבש ניגר.

אפשר לפזר מעל וורדים מיובשים. לא חובה.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק טורטליני איטלקי

בעצם מדובר במרק צח ועשיר טעמים עם קרפאלך קטנים ומופלאים. וזה מאכל הדגל של אמליה רומאניה בצפון איטליה, אחד מאזורי הגסטרונומיה המטריפים של הארץ המטריפה

המטבוחה של אמא שלי

מטבוחה Matbucha איספור דרכים להכין מטבוחה. וכשאין עגבניות אדומות ועסיסיות שמתאימות להכנת המטבוחה, אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות מקופסא (אני מעדיפה את האיטלקיות שהן לא חמוצות).

אתונה, אוכל, מוסיקה ואמנות

  הפוסט מתעדכן מנסיעה לנסיעה.. נחתנו, 21:30 בלילה. בפעם האחרונה שהיינו פה זה היה לטובת עצירת ביניים של כמה שעות. עשינו מה שכל תייר ממוצע

לחם קופים הונגרי

לחם קופים שאכלתי בהונגריה ומסתבר שמדובר במאפה מקומי. אז מי היה פה קודם? האמריקאי או ההונגרי? לא משנה. אז מהו לחם קופים? בצק שמרים עשיר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.