קדירת טלה וחבושים חגיגית

את המאכל האלוהי הזה אכלתי במסעדת צ׳ייה באיסטנבול.

הטלה מתפרק ואין צורך בסכין.

החבושים מתרככים ומקבלים את טעמי הטלה והם נפלאים נפלאים.

וכל היופי הזה מוכן בתוך פחות מ-10 דקות.

זהו.

אחר כך זורקים את הקדירה לתנור או על להבה קטנה ושוכחים ממנה לכמה שעות טובות.

אגב, אפשר בלי שום בעיה להחליף את הטלה בבשר בקר לבישול ארוך.

מה

6-8 צלעות טלה עם השומן

4 חבושים קלופים וחצויים לרבעים מסירים את הליבה

2 כפות שמן זית

פלפל שחור גרוס ומלח

כפית שבבי צ׳ילי בחריפות מעודנת

בצל בינוני קצוץ לקוביות

3 שיני שום קצוצות

רסק עגבניות באיכות טובה כף שטוחה

מקל קינמון בינוני או חצי כפית קינמון

2 כוסות ציר עוף או בקר או מים רותחים

2 כפות מיץ רימונים (אם אין אפשר להשתמש בחומץ בלסמי)

מה

פשוט מאוד:

מדליקים את התנור על 130 מעלות.

לוקחים קדירת חימר או סיר כבד ומוסיפים לתוכו את צלעות הטלה,רגרי הצ׳ילי ופילפל שחור גרוס.

מערבבים אותם היטב.

במחבת מוסיפים את שמן הזית הבצל והשום ומטגנים במשך 2-3 דקות, אין צורך להזהיב.

מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד דקה או שתיים.

מוסיפים את הנוזלים ואת התבלינים וסירופ הרימונים, מרתיחים, מתקנים תיבול ואת הכל שופכים לתוך סיר הבשר.

מכסים את התבשיל בנייר אפייה מהודק על התבשיל ומעבירים לתנור למשך 3-4 שעות עד שהבשר מתפורר והחבושים רכים.

כדאי לבדוק פעם בשעה אם המים לא התאדו מידי ואם כן, להוסיף עוד רבע כוס מים רותחים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ריבות שעושים בבית

ללא חומרים משמרים ותוספים זרים. רק פירות, סוכר ולימון. אני אוהבת מאוד ריבות. לא קונה. מכינה בבית תמיד. במקרר יש לי ריבות כל השנה :

ווינדאלו תבשיל בשר הודי

 את המנה הזו אכלתי לראשונה במסעדת טאיזו. התעלפתי. רצתי הביתה ושיחזרתי אותה מיד, מיד. יחד עם אורז בניחוחות הודיים,  בצל טרי, בצל ירוק ולימון המנה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.