המפליא בקדירה המופלאה הזו היא המהירות שמכינים אותה.
כל כך מתאימה לעכשיו, לסתיו האפרפר ולחורף המתקרב.
חותכים את כל הירקות וקוביות הבשר, מתבלים ושולחים לתנור למספר שעות.
חוזרים אחרי הקפה עם החברה, סיר אורז לבן והארוחה מוכנה.
זהו.
אני אוהבת להכניס את התבשיל הזה לקדירת חרס אבל אפשר להכניס אותה לסיר כבד ולשלוח לתנור יצא נהדר.
מה
1 ק״ג בשר צלי לבישול ארוך חתוך לקוביות (צלי כתף, שריר, צלעות, כתף)
2 חצילים בינוניים יפים וטריים
2 פלפלים ירוקים יפים וטריים
2 בצלים בינוניים אדומים
2 עגבניות אדומות
3-4 שיני שום קצוצות
3-4 כפות שמן זית
מלח, פלפל
2 כפות נענע מיובשת
1/2 כפית גרגרי צ׳ילי
1 כף רסק עגבניות משובח
1 כוס מים רותחים.
איך
קוצצים את כל הירקות לקוביות בינוניות.
מערבבים את כל המרכיבים ביחד ומעבירים לקדירה.
מחממים תנור ל 130 מעלות.
מכסים את התבשיל בנייר אפייה, מהדקים אותו על פני התבשיל ומעל מניחים את המכסה.
מעבירים לתנור ל 3-5 שעות, עד שהבשר רך רך והירקות רכים.
כדאי פעם בשעה לבדוק שהנוזלים לא התאדו מידי ואם כן להוסיף מעט מים רותחים.