בבית אצלינו משתגעים על עלי גפן.

תמיד בעונה אני רצה לשווקים וקונה אותם טריים, חולטת במים רותחים חצי דקה ויש לי עלים נפלאים למילוי.

כשאין עלי גפן בעונה, אני ממלאת עלי מנגולד, עלי תרד וגם לשון הפר.

את כולם תמיד באותו סגנון ערבי מקומי נפלא וחמצמץ.

לאחר שטעמתי את עלי הגפן במסעדה טורקית נהדרת באיסטנבול החלטתי למלא גם בסגנון הטורקי.

מה 

40-50 עלי גפן אם הם משומרים כדאי להשרות אותה מספר דקות במים רותחים ולקטום את הגבעול המיותר

1 כוס אורז עגול

3 כפות דובדבנים חמוצים או זרשק קצוצים קטן + עוד 3 כפות לפיזור על עלי הגפן

שמן זית

200 גרם בשר בקר טחון (לא הכרחי)

מלח, פלפל,

בצל בינוני מרוסק

1/2 כפית קינמון

2 כפות נענע מיובשת

מלח ופלפל שחור

לרוטב

4 כפות רכז רימונים

2 כוסות מים רותחים

מלח, פלפל

מעט שמן זית

איך 

פורשים את עלי הגפן על משטח.

מניחים את האורז בקערה ושופכים עליו מים רותחים מכסים ומשאירים כחצי שעה, מסננים.

מעבירם לקערה חדשה.

מוסיפים לתוכה את הדובדבנים, הבצל, הבשר, התבלינים מלבד המים ושמן זית.

ממלאים את העלים ומגלגלים בעדינות, מניחים בסיר שטוח ורחב כשהתפר כלפי מטה.

כך עד שממלאים את כל העלים.

מערבבים את חומרי הרוטב ושופכים בזהירות על עלי הגפן ומפזרים מעל העלים זרשק או דובדבנים מיובשים.

מניחים מעל העלים צלחת שתהווה משקולת ומכסים במכסה הסיר.

מרתיחים, מנמיכים ומבשלים עוד כשעה עד שהעלים רכים והנוזלים התאדו.

אם המים התאדו לפני תום הבישול אפשר להוסיף עוד מעט.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

בולונייז ראגו עוף איטלקי

בולונייז – שהוא ראגו –  הוא אולי התבשיל האיטלקי הכי מפורסם אחרי הפסטה והפיצה. רוטב עגבניות עשיר עם בשר טחון ויין, שהתבשל שעות ארוכות והוא

סיגר בשר מפורק

גדלתי בבית שבו אכלנו סיגרים מרוקאים על דרך קבע. כשאני אומרת סיגרים מרוקאים על דרך קבע אני מתכוונת על דרך קבע, כל שבוע כל שבועיים

מרק תפוחי אדמה קטיפתי

מרק פשוט כל כך וטעים, ומחזיר אותי לילדות. נראה לי שהוא וורסיה על הוישיסואז הצרפתי, שגם הוא קטיפתי, טחון ומבוסס על תפוחי אדמה. את המרק

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.