המטבוחה של אמא שלי

מטבוחה Matbucha

איספור דרכים להכין מטבוחה.

וכשאין עגבניות אדומות ועסיסיות שמתאימות להכנת המטבוחה, אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות מקופסא (אני מעדיפה את האיטלקיות שהן לא חמוצות).

כדאי ורצוי להשתמש בעגבניות טריות הן צריכות להיות אדומות מאוד, רכות מאוד ועסיסיות: מסמנים איקס בתחתית, מניחים בקערה ושופכים מעל בזהירות מים רותחים. מניחים 3-4 דקות, שולפים מהמים ומקלפים את הקליפה בקלות.

קוצצים לקוביות קטנות ומניחים בסיר יחד עם הנוזלים שלהן.

אפשר להוסיף פלפל חריף ירוק טרי קצוץ ואפשר לקלות אותו קודם, לקלף את הקליפה ולקצוץ.

5-6 עגבניות אדומות עסיסיות ורכות קלופות וקצוצות או קופסת עגבניות מרוסקות

3-4 שיני שום כתושות

1-2 פלפלים ירוקים או אדומים קצוצים (כדאי לצלות אותם קודם, לקלף את הקליפה ולקצוץ לא חובה)

½ כפית פפריקה

מלח, שמן זית

מים – מעט מאוד ורק אם העגבניות לא בשלות ומגירות נוזלים משלהן או אם מדובר בעגבניות משומרות

המטבוחה חייבת, חייבת להתבשל שעות ארוכות על הגז.

אפשר לקצר תהליכים ולבשל פחות זמן, אבל הטעם יהיה בהתאם (טעים, אבל לא כמו הארוכה שהופכת לריבה).

בסיר מוסיפים את העגבניות, השום והמלח. מוסיפים גם את הפלפל הירוק הקצוץ.

מבשלים עם מכסה, על להבה נמוכה ביותר במשך לפחות שעתיים עד שלוש לפעמים אני מבשלת כארבע חמש שעות.

אם הנוזלים של העגבניות. מתאדים, מוסיפים מים שוב ושוב בכל פעם כף או שתיים לא יותר.

15 דקות לפני סוף הבישול, מוסיפים פפריקה ושמן וממשיכים לאדות את יתרת הנוזלים.

בעצם, המטבוחה חייבת להישאר רק עם השמן והעגבנייה המאודה והמבושלת.

אסור שיוותר במטבוחה אפילו גרם אחד של מים. רק שמן.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגת בריוש גבינה 4 שכבות

את העוגה הזו ראיתי במגזין איטלקי שקניתי לפני 3 שנים !!! 3 שנים שאני מתכננת להכין את העוגה הזו. (טוב לא ממש, המגזין שכב יחד

מרק דלעת וחומוס בטעמי סתיו

המרק הזה, של אמא שלי, בישר על בוא הסתיו. אכלנו אותו בערב סוכות הראשון – בישיבה הראשונה בסוכה. הוא בישר על בוא הסתיו. הדלעת הכתומה

מוס שוקולד צרפתי עם מלח

מוס שוקולד צרפתי מלוח. תאכלס זה מוס שוקולד קלאסי, טעים ועשיר שהוספתי לו מלח. מי שמסתייג מהמליחות (חבל, מדובר בטעם מעניין ואחר), יכול פשוט להשמיט

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.