רצועות דג צלויות מבושמות בעשבי תיבול

את המאכל הזה אכלנו במסעדה טורקית באיסטנבול, מסעדת דגים.

הגיעה קערת חרס מבעבעת ובה להטו דגים וירקות נפלאים, ריח האורגנו והנענע היבשה מילא

את האוויר ואנחנו התנפלנו על הקערה מבלי לחשוב פעמיים.

ההכנה פשוטה להפליא

הטעם נפלא

הפלפלים שנצלו בתנור נהדרים ומוסיפים ארומה מעושנת לתבשיל.

והתבשיל פשוט, בריא וקליל.

מה

4 פילטים של דג שאוהבים עם העור

4 פלפלים וגמבות צבעוניות

1-2 פלפלים חריפים ירוקים או אדומים

1 בצל אדום בינוני קלוף

שמן זית

מלח ופלפל שחור

גרגרי צ׳ילי אדומים אם אין אז חצי כפית פפריקה

כפית אורגנו יבש

כפית נענע יבשה

אורגנו טרי להגשה

איך

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

חותכים את הפלפלים לרצועות, ואת הבצל חוצים לשניים ופורסים לרצועות עבות.

מערבבים את הפלפלים החריפים והמתוקים עם מעט שמן זית ומלח וצולים בתנור במשך 20 דקות בחום של 200 מעלות.

בינתיים חותכים את הפילטים לרצועות בעובי של 1.5 ס״מ ממליחים לחמש דקות ושוטפים ומייבשים.

מערבבים את הפילטים עם התבלינים ומעט שמן זית.

מוציאים את הפלפלים הקלויים והבצלים ומעבירים לקערה חסינת אש נמוכת שוליים, מסדרים מעל את רצועות הדג ומפזרים מעל אורגאנו טרי.

מחזירים לתנור לצלייה של עוד 15-20 דקות.

מוציאים ומתעלפים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוף בבצל – העוף של סעודת פורים

זהו העוף של פורים. אוכלים אותו בסעודת פורים, ביחד עם החלה שנעצו בו את ״העיניים של המן״. למתכון החלה  חלת פורים – החלה של המן הרשע

סופלאקי עוף ואורז יווני

ככה פתאום בסוף פברואר חום כבד יורד. הניחוח של הלימונים הצהובים מסחרר אותי, הירוק העז של התרד גורם לי לבהות בו שוב ושוב. לימון ותרד

מרק צ׳ורבה או שורבה בסגנון שלי

ואפשר גם בסגנון צמחוני/טבעוני.  אני מודה. אין לי שום בעיה לנסוע למרחקים ארוכים כדי לגלות מאכלים חדשים, מתכונים ומסעדות אהובות. כך היה לפני כך וכך

אורז הודי עם קארי צהוב

זה אורז שאני אוהבת להגיש עם שיפודי פרגית בקארי. שיפודים שאני מתבלת בסגנון הודי ואז צולה על מחבת או עם תבשילי בשר הודים ארוכים. כמו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.