את המאכל הזה אכלנו במסעדה טורקית באיסטנבול, מסעדת דגים.
הגיעה קערת חרס מבעבעת ובה להטו דגים וירקות נפלאים, ריח האורגנו והנענע היבשה מילא
את האוויר ואנחנו התנפלנו על הקערה מבלי לחשוב פעמיים.
ההכנה פשוטה להפליא
הטעם נפלא
הפלפלים שנצלו בתנור נהדרים ומוסיפים ארומה מעושנת לתבשיל.
והתבשיל פשוט, בריא וקליל.
מה
4 פילטים של דג שאוהבים עם העור
4 פלפלים וגמבות צבעוניות
1-2 פלפלים חריפים ירוקים או אדומים
1 בצל אדום בינוני קלוף
שמן זית
מלח ופלפל שחור
גרגרי צ׳ילי אדומים אם אין אז חצי כפית פפריקה
כפית אורגנו יבש
כפית נענע יבשה
אורגנו טרי להגשה
איך
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
חותכים את הפלפלים לרצועות, ואת הבצל חוצים לשניים ופורסים לרצועות עבות.
מערבבים את הפלפלים החריפים והמתוקים עם מעט שמן זית ומלח וצולים בתנור במשך 20 דקות בחום של 200 מעלות.
בינתיים חותכים את הפילטים לרצועות בעובי של 1.5 ס״מ ממליחים לחמש דקות ושוטפים ומייבשים.
מערבבים את הפילטים עם התבלינים ומעט שמן זית.
מוציאים את הפלפלים הקלויים והבצלים ומעבירים לקערה חסינת אש נמוכת שוליים, מסדרים מעל את רצועות הדג ומפזרים מעל אורגאנו טרי.
מחזירים לתנור לצלייה של עוד 15-20 דקות.
מוציאים ומתעלפים.