רצועות דג צלויות מבושמות בעשבי תיבול

את המאכל הזה אכלנו במסעדה טורקית באיסטנבול, מסעדת דגים.

הגיעה קערת חרס מבעבעת ובה להטו דגים וירקות נפלאים, ריח האורגנו והנענע היבשה מילא

את האוויר ואנחנו התנפלנו על הקערה מבלי לחשוב פעמיים.

ההכנה פשוטה להפליא

הטעם נפלא

הפלפלים שנצלו בתנור נהדרים ומוסיפים ארומה מעושנת לתבשיל.

והתבשיל פשוט, בריא וקליל.

מה

4 פילטים של דג שאוהבים עם העור

4 פלפלים וגמבות צבעוניות

1-2 פלפלים חריפים ירוקים או אדומים

1 בצל אדום בינוני קלוף

שמן זית

מלח ופלפל שחור

גרגרי צ׳ילי אדומים אם אין אז חצי כפית פפריקה

כפית אורגנו יבש

כפית נענע יבשה

אורגנו טרי להגשה

איך

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

חותכים את הפלפלים לרצועות, ואת הבצל חוצים לשניים ופורסים לרצועות עבות.

מערבבים את הפלפלים החריפים והמתוקים עם מעט שמן זית ומלח וצולים בתנור במשך 20 דקות בחום של 200 מעלות.

בינתיים חותכים את הפילטים לרצועות בעובי של 1.5 ס״מ ממליחים לחמש דקות ושוטפים ומייבשים.

מערבבים את הפילטים עם התבלינים ומעט שמן זית.

מוציאים את הפלפלים הקלויים והבצלים ומעבירים לקערה חסינת אש נמוכת שוליים, מסדרים מעל את רצועות הדג ומפזרים מעל אורגאנו טרי.

מחזירים לתנור לצלייה של עוד 15-20 דקות.

מוציאים ומתעלפים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סיגר ממולא במעורב פרגיות

מנה ראשונה לאירוחים, פגז ! מה 6 עלי סיגר קנויים או 12 ריבועי פילו בגודל 18X18 למילוי 1 בצל לבן גדול קצוץ לקוביות. 2 פרוסות

מרק מיניסטרונה מטוסקנה

בחורף מה יותר נכון ממרק מינסטרונה איטלקי מטוסקנה? עשיר בירקות שורש וטעמים נפלאים ועמוקים, שעועית איטלקית וורדרדה אני משמתמשת בבורלוטי  Borlotti  שהיא שעועית מעט וורדרדה

שיפודי סלמון במחבת

פשוט, מהיר, טעים, אלגנטי ואסייתי. מה  300 גרם פילה סלמון ללא העור חתוך לקוביות של 2×2 ס״מ בערך כף סילאן כף סויה רבע כפית גרגרי

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.