מאוד אוהבת עוגות תפוחים.
וגבינה.
בארצות אירופה הקרות, גרמניה, אוסטריה והולנד העוגה הזו מככבת בווריאציות שונות.
האוסטרים מתמקדים בשטרודל והגרמנים וההולנדים באפויות, עם קראסט נהדר ופריך.
הנה מתכון לעוגת שטרודל נהדרת והקלאסית שלי שטרודל וינאי קלאסי .
את העוגה הזו דגמתי באמסטרדם בכמה מקומות, תמיד ביקשתי עוגה הולנדית קלאסית ומסתבר שהן די דומות בשינויים קלים.
שכבות שכבות של תפוחי עץ מהודקות לתוך בצק פריך חלומי.
מה שפחות אהבתי, שהתפוחים נשארו חצי אפויים בעוד שאני אוהבת את התפוחים שלי רכים רכים.
לשם כך הוספתי שלב במתכון: ריכוך התפוחים טרם הכנסתם לבצק הפריך והתוצאה נפלאה.
נפלאה.
והבונוס: אין רידודים, אין ניירות פרגמנט ואין פינפונים. עוגה כפרית ראסטית חמה וטעימה.
מה
תבנית בקוטר 22-24 (אם רוצים תבנית 26-28 כדאי להגדיל את הכמות בעוד 1/4)
11 תפוחי עץ ירוקים
350 גרם קמח
225 גרם חמאה רכה + 25 גרם לתפוחים
2 ביצים
150 גרם סוכר
כפית גדושה קינמון
מעט ווניל
מעט מלח
חופן גדול של צימוקים
מעט מיץ לימון וגרידת לימון
איך
לתוך קערת מיקסר יש להוסיף את החמאה המאוד רכה, 1/3 מהסוכר ולהקציף 2-3 דקות. להוסיף את הביצים אחת אחת ולהטמיע בהקצפה נוספת.
להוסיף את הקמח ולערבב רק עד שמתאחד.
מתקבלת עיסה מאוד רכה. זה בסדר גמור.
תבנית 22-24 ס״מ: משטחים את הבצק היטב בידיים, על התחתית וגם בדפנות עד השוליים, אפילו נותנים להם לעטוף טיפה את השוליים.
מכניסים למקרר.
קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה ופורסים לעיגולים דקים או חצאי עיגולים.
מכניסים למחבת עם 25 גרם חמאה וכף סוכר ומקפיצים במחבת על להבה בינונית כחמש דקות.
מוסיפים מעט מיץ לימון וגרידת לימון, מוסיפים גם את הצימוקים.
המטרה לרכך את התפוחים לפני אפייתם.
מורידים מהאש ומצננים לגמרי.
מחממים תנור ל- 170 מעלות.
בקערה נפרדת מערבבים את יתרת הסוכר והקינמון ומניחים בצד.
מוציאים את התבנית מהמקרר ומתחילים לסדר שכבות של תפוחים ומעליהם לפזר סוכר וקינמון.
מסיימים בשכבת סוכר וקינמון.
הכי חשוב להדק את שכבות התפוחים היטב זו לזו ולמלא עד לשפת התבנית.
אופים בתנור שחומם מראש למשך שעה.
אחרי 30-40 דקות אם השכבה העליונה שחומה מאוד אפשר לכסות מעל עם נייר כסף (לא להדק רק להניח).
מצננים את הועגה לגמרי עד שפורסים אותה.
היא מדהימה.
מי שבכל זאת אוהב את התפוחים חצי אפויים: משלב על שלב הריכוך ועובר ישירות לשלבים הבאים אבל אני ממליצה לפזר כף פירורי עוגיות או לחם יחד עם הסוכר-קינמון, על מנת שהנוזלים שניגרים מהתפוחים ייספגו בהם (בערך4 כפות מלאות).