רבים אינם מכירים את הניוקי הרומאי הוא לא מופיע בתפריטים בדרך כלל.

בדרך כלל במסעדות בארץ ובאיטליה מגישים ניוקי תפו״א קלאסי ברטבים שונים.

הניוקי הזה הוא אחר.

בסיסו חלב וסולת, והוא מועשר בחלמונים וגבינת פרמז׳ן, אחר כך הוא נקרץ לעיגולים, נשלח לתנור כשהוא שוחה בחמאה זהובה ומעוטר בפירורי פרמז׳ן והטעם….

הו הטעם…..

ההכנה שלו קלה מאוד ואפשר להכין אותו מראש ורק לאפות ברגע האחרון.

מה 

לכ-15 ניוקי עגולים

1/2 ליטר חלב

1 כוס סולת רגילה

מלח, אגוז מוסקט מגורר

100 גרם פרמז׳ן מגורר

2 חלמונים

70 גרם חמאה חתוכה לקוביות

איך 

בקלחת נוחה מוסיפים את החלב ואת הסולת ומרתיחים על להבה קטנה תוך כדי בחישה בערך 4-5 דקות.

התערובת מסמיכה למעין דייסה סמיכה ועבה.

מורידים מהאש.

מוסיפים את החלמונים וטורפים במהירות.

מוסיפים את המלח, אגוז מוסקט ו3/4 מהגבינה טורפים עד שהגבינה נמסה.

מוסיפים מחצית מהחמאה וטורפים.

מתקבלת עיסה חלקה וסמיכה מאוד.

מרפדים תבנית מרובעת עם ניילון נצמד ושופכים לתוכה את העיסה. מיישרים עם פלטה או בעזרת ידיים רטובות.

עובי השכבה בערך 1 ס״מ.

מצננים כשעתיים שלוש במקרר.

מוציאים מהמקרר ומדליקים תנור ל-180 מעלות.

משמנים כלי נוח ורחב שמתאים לאפייה (גם להגשה) קורצים עיגולים, ומסדרים אותם חופפים חלקית זה לזה.

מפזרים מעל את קוביות החמאה הנותרות, את הפרמז׳ן הנותר ואופים כרבע שעה עד 20 דקות או עד שהניוקי תוססים וזהובים והגבינה מבעבעת.

אוכלים חם.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ארוחת בזק של בורגול, עוף וירק

החום הישראלי מתיש. מתיש. חום יולי אוגוסט עומד בין האזניים, מעל העיניים, רובץ על הכתפיים ומטפטף במצח. חם ולח ואוף….מתי יגיע ספטמבר? ולמי יש כוח

שפצה׳לה הפסטה האלזאסית

שפצה׳לה אכלתי בבודפשט עם הגולש, גם בצפון צרפת באלזאס. בעצם, מדובר בפסטה שמכינים מקמח וביצים עם מעט מים. זורקים לסיר מים רותחים, מבשלים דקה ומקבלים

פתיתים

הכי קל בעולם לבשל פתיתים. ופתיתים הוא מאכל ישראלי אהוב במיוחד. ממממ….לא בדיוק ישראלי, ואוסם לא בדיוק המציאה את הפתיתים. לאיטלקים יש פתיתים משחר הפסטה

פסטה וקציצות דגים ברוטב איטלקי

לדעתי פסטה היא אחד המאכלים הכי טעימים בעולם. ולראייה: המטבח האיטלקי הוא המטבח האהוב ביותר בעולם. יותר מסעדות איטלקיות נפתחות מכל מסעדות אחרות. פסטה הוא

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.