מרק עדשים טורקי ומופלא

Ezo Gelin

כך זה הופיע בתפריט שנכתב כולו בטורקית ולא הבנתי מילה ממנו.

אז הקלדתי את צמד המילים הללו בגוגל, לחצתי על images והופיע לי המרק הזה במלוא הדרו.

יאללה,

אני לא משתגעת על קטניות אבל הוא נראה כל כך טוב, ועד לפני חמש דקות ירד גשם שוטף ושטף את רחובות איסטנבול.ֿ

הזמנתי.

אין דברים כאלה.

העדשים נמסו לתוך המרק, הבורגול והאורז התרככו והותירו נקודות לבנות בתוך הכתום, הסמיך והיפהפה הזה.

הנענע המיובשת והלימון שהתזתי עליו (כך הגישו אותו) הביא אותי לאושר פשוט ומספק.

מרק עדשים כתומים פשוט ופשוט נפלא.

5 דקות הכנה והנאה מושלמת לכל הלוגמים ממנו מובטחת.

מה 

1.5-2 כוסות עדשים כתומים שטופים

1 בצל גדול קצוץ לקוביות

2 שיני שום כתושות

1 כף רסק עגבניות גדושה מאוד

1 כפית פפריקה טורקית (מדובר בפלפל גרוס לא חריף אם אין 1/2 כפית פפריקה רגילה)

3-4 כפות שמן זית

1 כף בורגול עבה

1 כף אורז לבן

1 כף נענע מיובשת

מעט צ׳ילי

מלח ופלפל שחור גרוס טרי

2 ליטר מים רותחים או ציר עוף

פלחי לימון להגשה

איך 

בסיר רחב מוסיפים בצל ושמן זית ומאדים 2-3 דקות אין צורך להשחים.

מוסיפים שום ומטגנים עוד חצי דקה. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים עוד דקה.

מוסיפים מים בזהירות ואת יתר התבלינים.

מוסיפים את העדשים, הבורגול והאורז.

מרתיחים, מנמיכים ומכסים ומבשלים בערך חצי שעה או 40 דקות עד שהמרק הופך למחית.

אם הוא סמיך מידי מוסיפים עוד מים.

טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים עם פלח לימון.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

בולוניה – שמנה, אדומה ומשכילה

לבולוניה אנחנו מגיעים כבר פעם השנייה (ושלישית ורביעית, והפוסט מתעדכן שוב ושוב) לפני כמה שנים הגענו לפה לראשונה, התאהבנו וזהו. אי אפשר אחרת. העיר הזו

ארוחת בזק של בורגול, עוף וירק

החום הישראלי מתיש. מתיש. חום יולי אוגוסט עומד בין האזניים, מעל העיניים, רובץ על הכתפיים ומטפטף במצח. חם ולח ואוף….מתי יגיע ספטמבר? ולמי יש כוח

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.