מרק עדשים טורקי ומופלא

Ezo Gelin

כך זה הופיע בתפריט שנכתב כולו בטורקית ולא הבנתי מילה ממנו.

אז הקלדתי את צמד המילים הללו בגוגל, לחצתי על images והופיע לי המרק הזה במלוא הדרו.

יאללה,

אני לא משתגעת על קטניות אבל הוא נראה כל כך טוב, ועד לפני חמש דקות ירד גשם שוטף ושטף את רחובות איסטנבול.ֿ

הזמנתי.

אין דברים כאלה.

העדשים נמסו לתוך המרק, הבורגול והאורז התרככו והותירו נקודות לבנות בתוך הכתום, הסמיך והיפהפה הזה.

הנענע המיובשת והלימון שהתזתי עליו (כך הגישו אותו) הביא אותי לאושר פשוט ומספק.

מרק עדשים כתומים פשוט ופשוט נפלא.

5 דקות הכנה והנאה מושלמת לכל הלוגמים ממנו מובטחת.

מה 

1.5-2 כוסות עדשים כתומים שטופים

1 בצל גדול קצוץ לקוביות

2 שיני שום כתושות

1 כף רסק עגבניות גדושה מאוד

1 כפית פפריקה טורקית (מדובר בפלפל גרוס לא חריף אם אין 1/2 כפית פפריקה רגילה)

3-4 כפות שמן זית

1 כף בורגול עבה

1 כף אורז לבן

1 כף נענע מיובשת

מעט צ׳ילי

מלח ופלפל שחור גרוס טרי

2 ליטר מים רותחים או ציר עוף

פלחי לימון להגשה

איך 

בסיר רחב מוסיפים בצל ושמן זית ומאדים 2-3 דקות אין צורך להשחים.

מוסיפים שום ומטגנים עוד חצי דקה. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים עוד דקה.

מוסיפים מים בזהירות ואת יתר התבלינים.

מוסיפים את העדשים, הבורגול והאורז.

מרתיחים, מנמיכים ומכסים ומבשלים בערך חצי שעה או 40 דקות עד שהמרק הופך למחית.

אם הוא סמיך מידי מוסיפים עוד מים.

טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים עם פלח לימון.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ריבת פובידל

ריבת פובידל היא קלאסיקה וגם ריבת ילדות. מכינים אותה משזיפים ארוכים וכהים שנקראים שגיב, והם מופיעים בשווקים תמיד לקראת סוף הקיץ. הכי טעים לאפות עם

סלמון פיש קייקס

מהירות, קלילות, קלות,טעימות והכי קיץ שיש. לבריכה, לארוחה קלה, לנשנוש, לארוחת ערב או סתם בכריך. סלמון פיש קייקס. בעצם לא ממש מטגנים את הקציצות הללו

איסטנבול היא חצילים ועגבניות

התחנה הבאה : איסטנבול. התגעגעתי. עזבו אותי מארדואן ומהמרמרה. איסטנבול. עיר מדהימה וכובשת. מטבח משגע .נקודה. כל היתר – שולי. הארץ בורכה בכל טוב הירק,

עוגיות בוטנים מלוחים

אף פעם לא אהבתי חמאת בוטנים. עד השנה שעברה. שטעמתי בעוגיות שוקולד. זה היה מדהים. הכי מדהים בעיניי זה השילוב של המתוק מלוח וזה גם

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.