כשאני רוצה מאכל מהיר, טעים וקל הכנה אני בדרך כלל הולכת על הפרגיות האלה.

היום, בכל סופר ואצל כל קצב, אפשר לקבל מעין סטקים דקים ושטוחים של פרגיות שמתבשלות בדקות ספורות בלבד.

כדאי להשרות אותן 10-20 דקות קודם אבל לא הכרחי.

בזמן שהפרגיות מתבשלות להן ותוססות במחבת השמחה והשחומה שלי, על להבה אחרת עומד סיר מים רותחים, נזרקות לתוכו איטריות אורז, או פסטה, ביחד עם הפרגיות, בצל ירוק קצוץ ובוטנים מומלחים קצוצים זו ארוחה אסייתית מהירה ומטריפה.

כדאי לשים לב להערה אחת חשובה: מכיוון שיש סילאן ברוטב, כשהנוזלים מצטמצמים הסוכרים שבו עלולים להיחרך וכל הרוטב עלול להישרף, לכן כדי להיות מוכנים עם 1/4 כוס מים שמוסיפים במקרה זה.

מה

4 ״סטייקים״ של פרגיות

1 כף סילאן

1/4 כפית גרגרי צ׳ילי

1 כף לימון סחוט

2-3 כפות סויה

2-3 כפות שמן צמחי

2 כפות עירית קצוצה

1 שן שום כתושה

1 כפית ג׳ינג׳ר מרוסק

להשלמת המנה:

אטריות מבושלות

בצל ירוק קצוץ

בוטנים מלוחים קצוצים

 

איך 

בקערה נוחה להוסיף את הסילאן, הצ׳ילי, השמן, הלימון, הסוייה ופלפל שחור גרוס, גם את הג׳ינגר, השום והעירית.

להוסיף את הפרגיות, לערבב ולעטוף אותן היטב ברוטב ולהשרות 10-20 דקות.

להלהיט מחבת גדולה ונוחה, עדיפות למחבת נון-סטיק ברגע שהמחבת חמה דייה, להניח את נתחי הפרגיות על המחבת ולא לגעת.

לטגן בערך כדקה או שתיים, להנמיך את הלהבה ולהפוך את הפרגית ולטגן את הצד השני.

זמן בישול הפרגיות תלוי בעובי שלהן והוא נע בין 10-12 דקות.

כדי לוודא שהפרגיות מוכנות בוודאות כדאי לחתוך בסכין בחלק העבה ביותר שלהן, אם צבעו של הבשר לבן לגמרי מבפנים – הפרגית מוכנה.

לקראת סוף הבישול, להוסיף את הנוזלים שנותרו בקערה ולהפוך את הפרגיות  לצד שני בתוך הרוטב.

אם הנוזלים במחבת התאדו טרם שהפרגיות מוכנות, כדאי להוסיף 1/4 כוס מים ולהמשיך לבשל ולהפוך.

בכל מקרה, לאחר שהפרגיות מוכנות כדאי לאדות את הנוזלים המיותרים ולהישאר עם רוטב סמיך וטעים.

גרסת תנור

מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים את הפרגיות המושרות בתבנית חסינת חום.

כשהתנור ממש חם מכניסים את התבנית למרכז התנור ואופים בחום גבוה 15-20 דקות.

בודקים אם הן מוכנות לפי המוסבר למעלה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קציצות בקר איטלקיות פולפטה

איך אני אוהבת את הקציצות האלה. אהבת אמת. אני יכולה לאכול סיר כזה שלם בלי להניד עפעף, רק תדאגו שתהיה לידו סלסלת לחם טוסקני או

חבל הבאסקים: פיסה מגן עדן

חבל הבאסקים כשאומרים לי חבל הבאסקים, אני מייד נזכרת בפינצ׳וס הקטנים והמטריפים, בטעמים של ספרד החושנית, בצבעים ירוקים וטעימים של חבל ארץ הררי ומשובח. אני

טארט טאטן של אמא

האגדה והוויקיפידיה יודעות לספר שהטארט הזה נולד בטעות. בטעות שרפו את הסוכר, בטעות כיסו אותו בבצק וזרקו לתנור, בטעות העוגה נפלה לרצפה ואז הפכו אותה

כנאפה מלוח עם גבינת המאירי

בעצם מדובר בכנאפה מלוחה. את הכנאפה הכרתי  לראשונה בחיפה, כשהייתי בת 16  בערך. היינו 4 חברות, שפעם בחודש בערך, הברזנו מביצפר ונסענו לחרוש את המדינה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.