פה באמת כל מילה מיותרת.

בעצם רק משפט אחד.

או שניים.

פסטו הוא המלך של העיר גינואה, של מחוז ליגוריה באיטליה, של העולם כולו.

מי לא מכיר את הממרח הירוק, הזוהר, הריחני והנפלא הזה?

בעולם כולו אוהבים פסטו.

באופן מסורתי הפסטו מוכן עם צנוברים אבל לא פעם, אני מחליפה אותם בשקדים ואפשר גם באגוזים אהובים אחרים.

מהפסטו הנפלא והריחני הזה, התפתחו לפסטו כוסברה, פסטו פטרוזיליה, פסטו נענע, קייל, תרד ואפילו כל הירוקים יחדיו.

במקור, מוסיפים לפסטו בינת פרמז׳ן מרוסקת אבל אני מעדיפה להוסיף אותה ישירות למאכל, כך שהפסטו נשמר זמן רב יותר במקרר ומשמש אותי גם לתבשילים שהם טבעוניים או פרווה.

בעיר ג׳נואה מוסיפים אותו למרק מינסטרונה וכך מקבלים מינסטרונה ג׳נואי.

מה

2 כוסות מלאות בעלי בזיליקום יפים וטריים

3 כפות צנוברים לא קלויים או שקדים ללא קליפה

2 שיני שום

בערך חצי כוס שמן זית זך

מלח, פלפל שחור

 

איך

הכי פשוט בעולם.

מכניסים את כל החומרים למג׳ימיקס או לבלנדר ומרסקים עד למחית ירוקה, זוהרת וטעימה.

מעבירים לצנצנת זכוכית נקייה ושומרים במקרר.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגת פילו יוונית נהדרת bougatsa

ואז …הגענו לכיכר הגיבורים בשכונת פסיירי המשגעת שבאתונה. ובכיכר בית קפה מסעדה יפהפיה, מעוצבת, תקרותיה גבוהים, הריצוף, החלונות השולחנות, הכל בטוב טעם, משוחזר ונאמן למקור.

סלט סלמון

מסתבר שהישראלים מתים על סלמון. זה דג מספר אחד בישראל.ֿ מצחיק שהדג הזה, שגדל דרך קבע בנהרות קרים, התנחל בלבבות ובקיבות של אחת המדינות החמות

לחמניות ריבה אוסטריות

בטיסה חזרה לארץ הקרינו סרטון על וינה, על המסעדות וסצינת האוכל שם. וינה היא עיר יפה וסצינת האוכל בה נהדרת. יש לה שוק אוכל מטורף

ממרח לימוני של פלאפליות

בפתח תקווה יש את הפלאפל הכי טעים בעולם. איך אני יודעת? כי אני אוכלת שם מגיל 15 ובמשך השנים הרבות אחר כך, אכלתי פאלפלים בעוד

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.