פריטטת מצות וגבינות

פריטטה, שהיא פשטידה מטוגנת, שהיא טורטילה, שהיא עוגה מלוחה מטוגנת, או אפוייה.ֿ

יו ניים איט.

כך או כך היא נהדרת, מהירה להכנה, משביעה והכי חשוב כשרה לפסח למי שאינו אוכל חמץ.

הפריטטה הזו סלחנית אפשר להוסיף לה כל דבר: ביצים, נקניקים, רצועות עוף מבושל, פירורי בשר טחון מבושלים, טבעות קבנוס, ירקות קלויים, תפוחי אדמה מבושלים, קוביות אבוקדו, טונה, ביצים קשות….

כל שארית שנותרה  מערב החג מתאימה להתכרבל בתוך הפריטטה הנהדרת הזו.

לפריטטה בקוטר 20 ס״מ (מחבת בהתאם).

והכי כיף: מי ששומר על כשרות יכול להכין, לארוז, ולקחת לטיול,יום כיף, חוף הים או סתם כנשנוש כשר לפסח.

מה

2 מצות שבורות לחתיכות קטנות ומושרות במים 3-4 דקות

3 ביצים טרופות

100 גרם גבינה בולגרית מפוררת

3 כפות פרמז׳ן מגורר

2 בצלים ירוקים קצוצים

מלח (זהירות הגבינות מלוחות)

פלפל שחור גרוס טרי

מעט שמן זית לטיגון

איך 

לסחוט היטב את המצות ולהעביר לקערה נקייה.

להוסיף את כל יתר מהרכיבים למעט שמן הזית. לערבב היטב.

על להבה בינונית בעוצמה חזקה לחמם מחבת בקוטר של 20 ס״מ (בערך) להוסיף 2 כפות שמן זית.

כשהשמן חם מוסיפים את תערובת הפריטטה בזהירות, מחליקים את פני הפריטטה ומטגנים על להבה גבוהה במשך כ-2 דקות.

להנמיך הלהבה עד הסוף, לכסות במכסה ולהמשיך לטגן מכוסה על להבה נמוכה עוד כ-5 דקות.

להסיר את המכסה ולהפוך את הפריטטה על צלחת, להחזיר למחבת, לכסות שוב ולהמשיך לטגן עוד כ-3-4 דקות.

מי שפוחד להפוך את הפריטטה על צלחת, שיחמם תנור מראש על מצב גריל, ובמקום להפוך אותה, להכניס את המחבת לתנור עד שפני הפריטטה מתקשים.

בערך 5 דקות (זהירות עם מכסה המחבת).

זהו.

טעים, פשוט ומתאים לימות הפסח.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

כדורי עוף תאילנדים

סוד ידוע אהבתי הגדולה למזרח. לדרום מזרח אסיה. ויאטנם, תאילנד, קמבודיה. וכמובן לאוכל שלהם. הרענן, מלא הטעמים והחושים, המהמם והמופלא הזה. הקציצוניות הקטנטנות הללו מיטגנות

עוגיות חמאה וזרעי צ׳ייה

בעצם מדובר בעוגיות חמאה צרפתיות עם ״בריכת״ ריבה אדומה. אני הוספתי להן זרעי פרג (לפעמים אני מוסיפה גם זרעי צ׳ייה) והן כל כך יפות. ואת

פסטייה מרוקאית של אמא

זו שמחכה בשקט בין כל מאכלי המטבח הידועים, בצנעה. הנפלאה ממרקש – הפסטייה. שכמו אמא, הגיעה ממרקש, זהובה וחמה ומחבקת, וכמו החיים עצמם – מכמינה

פסטה פסטו

כפי שאין צורך להציג את הפסטה, כך אין צורך להציג את הפסטה פסטו. רק לדעת שהפסטו מגיע מאזור ליגוריה, שהוא אחד מ-20 המחוזות של איטליה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.