פריטטה, שהיא פשטידה מטוגנת, שהיא טורטילה, שהיא עוגה מלוחה מטוגנת, או אפוייה.ֿ

יו ניים איט.

כך או כך היא נהדרת, מהירה להכנה, משביעה והכי חשוב כשרה לפסח למי שאינו אוכל חמץ.

הפריטטה הזו סלחנית אפשר להוסיף לה כל דבר: ביצים, נקניקים, רצועות עוף מבושל, פירורי בשר טחון מבושלים, טבעות קבנוס, ירקות קלויים, תפוחי אדמה מבושלים, קוביות אבוקדו, טונה, ביצים קשות….

כל שארית שנותרה  מערב החג מתאימה להתכרבל בתוך הפריטטה הנהדרת הזו.

לפריטטה בקוטר 20 ס״מ (מחבת בהתאם).

והכי כיף: מי ששומר על כשרות יכול להכין, לארוז, ולקחת לטיול,יום כיף, חוף הים או סתם כנשנוש כשר לפסח.

מה

2 מצות שבורות לחתיכות קטנות ומושרות במים 3-4 דקות

3 ביצים טרופות

100 גרם גבינה בולגרית מפוררת

3 כפות פרמז׳ן מגורר

2 בצלים ירוקים קצוצים

מלח (זהירות הגבינות מלוחות)

פלפל שחור גרוס טרי

מעט שמן זית לטיגון

איך 

לסחוט היטב את המצות ולהעביר לקערה נקייה.

להוסיף את כל יתר מהרכיבים למעט שמן הזית. לערבב היטב.

על להבה בינונית בעוצמה חזקה לחמם מחבת בקוטר של 20 ס״מ (בערך) להוסיף 2 כפות שמן זית.

כשהשמן חם מוסיפים את תערובת הפריטטה בזהירות, מחליקים את פני הפריטטה ומטגנים על להבה גבוהה במשך כ-2 דקות.

להנמיך הלהבה עד הסוף, לכסות במכסה ולהמשיך לטגן מכוסה על להבה נמוכה עוד כ-5 דקות.

להסיר את המכסה ולהפוך את הפריטטה על צלחת, להחזיר למחבת, לכסות שוב ולהמשיך לטגן עוד כ-3-4 דקות.

מי שפוחד להפוך את הפריטטה על צלחת, שיחמם תנור מראש על מצב גריל, ובמקום להפוך אותה, להכניס את המחבת לתנור עד שפני הפריטטה מתקשים.

בערך 5 דקות (זהירות עם מכסה המחבת).

זהו.

טעים, פשוט ומתאים לימות הפסח.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לחמניות חמאה בקליעה מיוחדת

מעבר לעבודה שהבצק של הלחמניות הללו טעים להפליא, קליל וריחני הקליעה שלהן ממש יפה. להגיש לחמניה כזו לכל אורח בתחילת ארוחה חגיגית, זו מחווה מקסימה

פנקייק הולנדי

פנקייק גדול, משפחתי, היסטרי, שרץ עכשיו בכל הרשתות. טעמתי אותו לראשונה כשביקרנו באמסטרדם לפני …. לא זוכרת מתי אבל לפני הרבה שנים. הקטע בפנקייק הזה

שבלול בורקס תרד וגבינה משגע

בואו נודה על האמת. אנחנו הישראלים מכורים לפחממות. פחממות ריקות ממלאות אותנו. הרעיון באכילת הפחממות בעיניי הוא פשוט לא להגזים. לוותר לגמרי על פחממות –

ירכי עוף סטייל קוריאה

מה  4 ירכי עוף ללא העצם (פרגיות) כדאי לכם עם העור מעט מלח ופלפל כפית שמן זית לתבל ולהניח לעשר דקות. להכין את התיבול 2

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.