סלמון בסלסה בציפוי אגוזי מלך

המנה הזו מאוד אלגנטית בעיניי.

היא גם קלה להכנה ואת רובה אפשר להכין מראש. לאפות ברגע האחרון, להניח בצלחת, לקשט ולהגיש.

היא טעימה כמנה ראשונה והיא נהדרת גם כמנה עיקרית.

אפשר להגיש אותה כמנה אישית והיא מרהיבה ואפשר להגיש אותה בצלחת משפחתית גדולה והיא מרהיבה לא פחות.

מה

250 גרם סלמון מפולט ללא עור ועצמות

1 כוס אגוזי מלך כתושים דק

2-3 כפות פסטו

לרוטב

גמבה אדומה גדולה מנוקת מגרעינים ועוקץ

1/2 פלפל צ׳ילי חריף (אופציונאלי)

גבעולי טימין

1-2 שיני שום

2 עגבניות אדומות מאוד ובשלות מאוד

1 בצל בינוני קלוף וחתוך גס

1 כוס מים

2-3 כפות שמן זית

מלח, פלפל גרוס שחור

איך 

מחממים את התנור ל-200 מעלות.

מכינים תבנית אפייה מצופה בנייר אפייה.

חותכים את הסלמון לקוביות קטנות בערך בגודל של 3 ס״מ על 3 ס״מ.

משרים את קוביות הסלמון בתוך הפסטו במשך כ-10 דקות .

בינתיים מפזרים את האגוזים הכתושים דק על משטח שטוח ומגלגלים בתוכם את קוביות הסלמון המצופות בפסטו.

כדאי וצריך להדק בידיים היטב את האגוזים.

מניחים על נייר האפייה.

עד כאן אפשר להכין מראש.

מכניסים לתנור לאפייה בחום גבוה בערך 5-7 דקות..

להכנת הסלסה

מכניסים את כל החומרים לסיר קטן עם מכסה ומבשלים על להבה נמוכה בערך 30 דקות. ֿ

מוציאים ומרסקים בבלנדר או במג׳ימיקס, מסננים דרך מסננת על מנת להיפטר מכל הקליפות.

מקבלים רוטב עשיר, חלק וטעים.

מתקנים תיבול אם צריך.

לצלחת מוסיפים מהסלסה ומעליה מניחים את קוביות הסלמון החמות.

מקשטים בענפי טימין קטנים ומגישים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לחמניות ריבה אוסטריות

בטיסה חזרה לארץ הקרינו סרטון על וינה, על המסעדות וסצינת האוכל שם. וינה היא עיר יפה וסצינת האוכל בה נהדרת. יש לה שוק אוכל מטורף

מרק המרקים שיש בו הכל

כמו כל דבר טעים זה המרק הזה נוצר מערבוב של סגנונות ושאריות. והמרק הזה הוא ארוחה שלמה בסיר אחד. פוקצ׳ה חמה בצד או לחם או

חלה חגיגית בצבעי הדגל האיטלקי

בימים הטרופים של מתקפת הקורונה על העולם הלב שלי נמצא עם איטליה. המדינה האהובה עליי ביותר בעולם. העם הנפלא, תאב החיים הזה, עם המטבח האלוהי,

טורטליני גבינות ברוטב עגבניות

אפשר לקנות את הטורטליני ואפשר להכין אותם בבית וזו לא עבודה קשה כלל וכלל. אפשר גם להכין רביולי שזו פסטה ממולאת אחרת וקלה יותר לקיפול.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.