לחמניות חלב מסן סבסטיאן

קוראים להם בספרד Bollos Suizos.

ראיתי אותם במאפיה בסן סבסטיאן, ארץ הבאסקים.

כבר מבעד לזכוכית הקונדטוריה ידעתי שאתאהב בהן.

בשנייה. התאהבתי.

מזכירות מאוד בריוש עשיר וטעים, סוג של לחמניות חלב שיש בהן שביל ארוך ונדיב של סוכר גבישי שמתפצפץ בפה ונשאר קריספי לאחר האפייה.

מה אומר?

בשביל חובבת פחממות כמוני…. אושר עילאי.

המתכון הוא בערך ל-18 לחמניות בינוניות.

מה 

500 גרם קמח לבן (אפשר לערבב)

8 כפות סוכר

קוביית שמרים טריים (50 גרם) או כף וחצי שמרים יבשים

250 מ״ל חלב

2 ביצים בינוניות

קורט מלח

80 גרם חמאה רכה רכה

ביצה טרופה למריחה

לציפוי: 3 כפות סוכר לבן + 1/2 כפית מים

איך 

לקערת מיקסר יש להוסיף את הקמח, הסוכר והשמרים ולערבל 20 שניות.

להוסיף את הביצים ואת החלב וללוש לפחות 5 דקות.

להוסיף את החמאה הרכה בכמה שלבים ולהמשיך ללוש עוד כ-5 דקות.

להוסיף את המלח וללוש עוד דקה.

להתפיח עד שמכפיל את נפחו.

כדאי לשים לב שמדובר בבצק מאוד עשיר וזמן ההתפחה ייתכן ויהיה ארוך מהרגיל.

אני התפחתי במקרר לילה כשהוא מכוסה בניילון נצמד.

לאחר ההתפחה לחלק את הבצק ל-15 כדורים ולהניח על תבנית אפיה במרחק קטן ביניהן (הן תופחות).

למרוח ביצה טרופה ובסכין חדה לחתוך פס בעומק של 1 ס״מ בערך במרכז הלחמניה (כמו בסרטון).

לאחר שהלחמניה תופחת למלא ב״תעלה״ שנוצרה מתערובת הסוכר הרטוב (שהמרקם שלו צריך להיות כמו חול רטוב).

לחמם תנור ל-200 מעלות ולאפות כ-12 דקות, להנמיך ל-180 ולאפות עוד כ-3 דקות עד שהלחמניה שחומה לחלוטין.

כדאי לסובב את התבנית באמצע האפייה.

הלחמניות יוצאות שחומות מאוד, גבישי הסוכר קריספיים והתוך אווירירי ונפלא.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טארט ריבה בשני אופנים

שתי גרסאות להכנת פאי ריבה עם שקדים פרוסים. קצרה וארוכה יותר. מרכיבים: בצק פריך, ריבה, פרוסות שקדים. זהו. עקרונית, אפשר לקנות את כל המרכיבים הללו

לביבות בטטה וקוקוס נהדרות

רק בשנים האחרונות התחלתי להתאהב בבטטה. הירק הכתום המתקתק הזה, כבש סוף סוף את ליבי. בדרך כלל תנו לי קישוא, כרובית, כרוב, מנגולד, חציל –

בורק בשר טורקי מנצח

הטורקים הם אלופי העולם במאפים, בבצקים, בפחממות. כל מה שיוצא מהטאבונים שלהם, מהמחבתות ומהסירים מטריף את הדעת. הבורק הוא משפחה גדולה של מאפים שאנחנו קוראים

עוגת ריקוטה ושקדים

זו העוגה הכי קלה בעולם. מפרידים, מקציפים, מערבבים ושולחים לתנור. זהו. כשהיא מצטננת ונוגסים בה, מקבלים טעם שקדים עשיר, התוך שלה לח ועסיסי, כמעט כמו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.