קוראים להם בספרד Bollos Suizos.
ראיתי אותם במאפיה בסן סבסטיאן, ארץ הבאסקים.
כבר מבעד לזכוכית הקונדטוריה ידעתי שאתאהב בהן.
בשנייה. התאהבתי.
מזכירות מאוד בריוש עשיר וטעים, סוג של לחמניות חלב שיש בהן שביל ארוך ונדיב של סוכר גבישי שמתפצפץ בפה ונשאר קריספי לאחר האפייה.
מה אומר?
בשביל חובבת פחממות כמוני…. אושר עילאי.
המתכון הוא בערך ל-18 לחמניות בינוניות.
מה
500 גרם קמח לבן (אפשר לערבב)
8 כפות סוכר
קוביית שמרים טריים (50 גרם) או כף וחצי שמרים יבשים
250 מ״ל חלב
2 ביצים בינוניות
קורט מלח
80 גרם חמאה רכה רכה
ביצה טרופה למריחה
לציפוי: 3 כפות סוכר לבן + 1/2 כפית מים
איך
לקערת מיקסר יש להוסיף את הקמח, הסוכר והשמרים ולערבל 20 שניות.
להוסיף את הביצים ואת החלב וללוש לפחות 5 דקות.
להוסיף את החמאה הרכה בכמה שלבים ולהמשיך ללוש עוד כ-5 דקות.
להוסיף את המלח וללוש עוד דקה.
להתפיח עד שמכפיל את נפחו.
כדאי לשים לב שמדובר בבצק מאוד עשיר וזמן ההתפחה ייתכן ויהיה ארוך מהרגיל.
אני התפחתי במקרר לילה כשהוא מכוסה בניילון נצמד.
לאחר ההתפחה לחלק את הבצק ל-15 כדורים ולהניח על תבנית אפיה במרחק קטן ביניהן (הן תופחות).
למרוח ביצה טרופה ובסכין חדה לחתוך פס בעומק של 1 ס״מ בערך במרכז הלחמניה (כמו בסרטון).
לאחר שהלחמניה תופחת למלא ב״תעלה״ שנוצרה מתערובת הסוכר הרטוב (שהמרקם שלו צריך להיות כמו חול רטוב).
לחמם תנור ל-200 מעלות ולאפות כ-12 דקות, להנמיך ל-180 ולאפות עוד כ-3 דקות עד שהלחמניה שחומה לחלוטין.
כדאי לסובב את התבנית באמצע האפייה.
הלחמניות יוצאות שחומות מאוד, גבישי הסוכר קריספיים והתוך אווירירי ונפלא.