עוגת הבוץ של מיסיסיפי – עוגת שוקולד מטריפה

באמת שהעוגה הזו נהדרת.

היא לחה, ועסיסית וג׳וסית ופאדגית.

כל מה שרוצים בעוגות שוקולד.

והבונוס – היא מהירה מאוד להכנה ולא דורשת שום מכשיר מיוחד, רק קערה ומטרפה.

אני אוהבת את עוגות הגבינה והשוקולד שלי עם תחתית ביסקוויטים או עוגיות, שהיא תחתית מהירה וקראנצית.

מה

200 גרם עוגיות או ביסקוויטים קצוצים דק או טחונים דק (אני אוהבת שהם קצוצים גס כך מתקבלת דוגמה יפה בתחתית העוגה).

(בפסח אפשר להשתמש בפירורי עוגיות כשרות לפסח)

80 גרם חמאה

80 גרם שוקולד

להמיס את השניים בעדינות במיקרו או על בן מארי ולערבב עם הבסקוויטים הטחונים.

עוד

180 גרם שוקולד מריר

180 גרם חמאה

3/4 כוס סוכר חום

180 מ״ל שמנת מתוקה

4 ביצים בינוניות

טיפונת מלח

כף ווניל

איך 

לחמם תנור ל-180 מעלות.

לשמן היטב תבנית עגולה בערך 23 ס״מ.

להמיס במיקרוגל או על בן מארי את השוקולד והחמאה. להניח בצד.

להדק את תערובת הביסקוויטים היטב לתחתית.

  • אפשר להקציף את הביצים שלמות עם סוכר – לא חובה אבל מוסיף.

אם לא – לטרוף במטרפה את הביצים היטב עם הסוכר, להוסיף את השמנת המתוקה (אין צורך להקציף).

להוסיף את תערובת השוקולד בקילוח דק ותוך כדי ערבוב.

להוסיף את המלח ואת הווניל.

לצקת את התערובת על תחתית הבסקוויטים ולאפות בערך 45-50 דקות (תלוי בתנור).

העוגה יוצאת לחה מאוד, פאדגי׳ת, עסיסית ונהדרת.

אני הגשתי אותה עם קרם פרש שעידן את השוקולדיות שלה.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קדירת צלעות טלה ותפוחי אדמה

אתם לא מאמינים כמה המתכון הזה קל. ומה שנחמד בו שאפשר להכין אותו גם מבשרים אחרים: צלי כתף, אנטריקוט, צלעות וכל בשר לבישול ארוך ובלבד

פידאוס ספרדי עם קבנוס – גרסה א׳

ויש גרסה נוספת פה  פאייה פידאוס – גרסה ב׳  אנדלוסיה היא החלק הדרומי של ספרד, ממש מעל גיברלטר ומול מרוקו. שם נמצאות ערים יפות כמו סביליה,

פסטלה די בטטה של רבקה

אלו הם הפסטלים של אמא שלי בשינוי קטן: אני מוסיפה ראס אל חנות לבשר ולתפוחי האדמה וצנוברים. והפסטלים האלה כל כך טעימים, רכים, ריחניים אני

טארט ריבה בשני אופנים

שתי גרסאות להכנת פאי ריבה עם שקדים פרוסים. קצרה וארוכה יותר. מרכיבים: בצק פריך, ריבה, פרוסות שקדים. זהו. עקרונית, אפשר לקנות את כל המרכיבים הללו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.