מרק שעועית של אבא

לפני שבועיים היינו בטיול בנאפולי.

בשיטוטים בנאפולי, הגענו לטרטוריה פשוטה וביתית שם הגישו מרק שעועית.

מרק שנראה בדיוק כמו שאבא שלי הכין.

הבשלן אצלינו בבית היתה אמא, אבל לאבא היו כמה מנות (בודדות) שהוא הכין, מרק שעועית היה הפורטה שלו.

(גם אפונה טרייה מבושלת ומעליה ביצה עלומה… אך זכרונות ילדות).

למרות שאני לא חובבת קטניות גדולה, וגם כילדה, נהגתי לטבול את הלחם ברוטב הטעים בלבד, הזמנתי את המרק

והוא עורר בי געגועים וזכרונות.

מה

2 כוסות שעועית לבנה יבשה מושרית לילה שלם

שמן זית

1/2 קופסת עגבניות מרוסקות איטלקיות

3-4 שיני שום קצוצים

1.5 ליטר מים רותחים

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

מרווה (לא במקור)

פלפלון צ׳ילי (אופציונאלי)

איך

מנקזים את הנוזלים מהשעועית המושרחץ ומכניסים לסיר עם מים קרים ונקיים, בגובה של 4 אצבעת מעל לשעועית.

מרתיחים, מנמיכים להבה, מסירים את הקצף שנוצר בכף, מכסים ומבשלים כשעה או עד שהשעועית כמעט רכה.

מסננים.

יש מיני שיטות ופטנטים לרכך את השעועית.

למשל בישול באבקת אפייה או בסודה לשתיה. אני לא אוהבת את השיטות הללו, כיוון שנן מפרקות ומועכות את השעועית ואני מעדיפה בישול ארוך על פני שעועית דייסתית.

שיטה אחרת היא בסיר לחץ אבל אז צריך שוב להיזהר בזמן בישול השעועית אחרת מקבלים דייסה.

בינתיים שהשעועית מתבשלת מוסיפים לסיר אחר 3-4 כפות שמן זית ושיני שום קצוצות או פרוסות.

מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים עוד דקה.

מוסיפים פלפלון קטן חריף או מעט צ׳ילי כתוש.

מוסיפים את העגבניות ומטגנים על להבה נמוכה כחמש דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את המים הרותחים, מלח ופלפל ואת השעועית המבושלת.

מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עוד כחצי שעה עד שעה, עד שהמרק מסמיך.

הכי טעים עם לחם עבה.

בטרטוריחה הגישו את המרק עם פסטה מבושלת. 

אנה הסבתא מילאה צלחת מרק והוסיפה פסטה קטנה מבושלת, ערבבה והגישה לסועדים, נראה פצצה. 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

הזיתים של אסקולי

או באיטלקית L’oliva Ascolana למרות ריבוי עצי הזית באיטליה והשימוש בשמן זית, כמעט שלא מצאתי תבשילים עם זיתים , ממש זיתים בכל המטבח האיטלקי שאני

אסקלופ עוף בצלפים

האסקלופ הוא מאכל איטלקי קלאסי, טעים וקל להכנה. האסקלופ או הסקלופיני, כמו שהאיטלקים אומרים, הוא נתח בשר עגל, לפעמים עוף, שחתוך באלכסוך והוא דקיק ועדין.

בטטות צלויות בתנור

פעם, כדי לקנות בטטות קטנות ועדינות, היינו חייבים לקנות את הקלקל שהכיל מספר בודד של בטטות במחיר עצום. היום, בכל הדוכנים בשוק, ערימות של בטטות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.