אותה גברת – בשינוי אדרת.
אבל בדיוק בדיוק אותה גברת.
אותם מרכיבים של הדג המרוקאי המסורתי, שאוכלים בימי שישי.
אותו דג שטובלים ברוטב שלו, עמוק עמוק את החלה, וזה טעים…..
אותם צבעים, אותם ניחוחות, אותו הצבע.
רק בסדר עולמי חדש.
מה
2 חבילות של פלפלונים קטנים בצבעים שונים (בערך 15)
לעיסת הדג:
1/2 קֿ״ג דג לבן טחון (לוקוס, לברק, דניס, בורי, כל דג שאוהבים)
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
מלח, פלפל,
ביצה קטנה טרופה
1 כף פירורי לחם או מצה
1 כפית ראס אל חנות או בהראט
1 כף שמן זית
לרוטב:
2 עגבניות אדומות גדולות פרוסות דק
4-5 שיני שום שלמות פרוסות גס
2-3 פלפלים חריפים שלמים
1/2 כוס שמן זית
מלח, פלפל, כורכום
כף פפריקה
1 כוס מים
1/2 כף רסק עגבניות
1/2 לימון סחוט או כף ממרח לימונים כבושים
1/2 חבילה כוסברה קצוצה (מלבד הכוסברה שיש בעיסת הדגים)
איך
יש ללוש את כל חומרי הדג עד שמתאחדים היטב ולהניח בצד.
בינתיים חוצים את הפלפלונים לאורך, מנקים את הגרעינים וממלאים אותם בעיסת הדג. אני אוהבת להשאיר את העוקץ הקטן שלהם.
בידיים רטובות מחליקים את העיסה יפה.
בסיר נמוך שוליים מסדרים את פרוסות העגבניות, מעליהם מפזרים מחצית מהכוסברה (של הרוטב) ואת שיני השום, מסדרים את חצאי הפלפלונים מעל ואת הפלפלים החריפים מפזרים בין הפלפלונים.
מערבבים את המים הרסק והתבלינים ובזהירות שופכים מעל ומסביב, מוסיפים גם שמן זית .
מניחים את הסיר מעל להבה בינונית ומבשלים מכוסה במשך כחצי שעה.
מוסיפים את יתרת הכוסברה מעל וממשכים לבשל מכוסה עוד כרבע שעה.
אני אוהבת לקראת סוף הבישול להוסיף מעל את מיץ הלימון.
הרוטב מצטמצם, הפלפלים מתרככים ובשר הדג מתגבש.
הרוטב מדהים וכל מה שבא לי עכשיו זה לרוץ ולהכין שוב את המתכון הזה. שוב.