תפוחי אדמה קריספיים בסגנון צרפתי

האמת שהתלבטתי קשות.ֿ

יש לי שומן אווז במקרר, אני מבשלת איתו קונפי אווז (בהזדמנות אסביר מה זה)

ונורא רציתי לטגן את תפוחי האדמה הללו בשומן אווז. כי זה מה שעושים בדרום צרפת.

אבל משהו עצר אותי, בכל זאת, שומן אווז, מטוגן.

לא שבצרפת אני לא זוללת אותם במלוא פה, מתוך ידיעה שהם מטוגנים בשומן אווז.

יאללה, ערבבתי שמן זית ושמן תירס וטיגנתי.

יצא מהמם ובלי נקיפות מצפון.

מה

4 תפוחי אדמה דזירה בינוניים מבושלים עם הקליפה ומצוננים לילה במקרר.

1/3 כוס שמן זית+תירס או לאמיצים שבכם 1/4 כוס שומן אווז (טעים להפליא)

מלח, פלפל

2 שיני שום כתושות

פטרוזיליה קצוצה

איך 

לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות בגודל של בוהן.

למחבת נון סטיק להוסיף את השמן ולחמם אותה על הלהבה הגדולה ביותר בחום הגבוה ביותר.

להוסיף את תפוחי האדמה הקרים והחתוכים ולהשאיר כשלוש דקות.

תחתיתם נצרבת יפה.

עכשיו אפשר עם מרית גמישה להתחיל ולערבב אותם בתוך השמן.

כך מטגנים כ-10- דקות עד שתפוחי האדמה נצרבים יפה ומקבלים גוון שזוף מגרה וקליפה קריספית.

אפילו הקליפות שלא טרחנו להסיר מיטגנים ונעשים קריספיים.

דקה לפני שמורידים מהאש, מוסיפים את השום ומטגנים דקה.

מורידים, מוסיפים פטרוזיליה.

זה טעים להפליא, קצת מזכיר צ׳יפס מטוגן שמתובל בשום ופטרוזיליה.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגיות סומסום טורקיות באראזק

כל מי שעוקב אחריי יודע שאחד הדברים שהכי אני אוהבת לעשות, בחזרה מחו״ל, זה לשחזר מתכונים שאהבתי במיוחד. מאפים, לחמים, תבשילים, עוגות ועוגיות, הכל הולך.

בליחת – קציצות דגים מצריות

לסבתא רוזה היו קשיי דיבור. כמעט שלא הבנתי אותה מעולם ותמיד נזקקתי לאחד מהנכדים או מבני המשפחה שיסביר לי מה היא אומרת. את כל המשפטים

פיננסייר פיסטוקים והל

בואו נדבר על פיננסייר. העוגיה הקטנה והמטריפה שהצרפתים מחזיקים ליד הקפה שלהם. מאורכת, עדינה ונקראת – בשל צורתה- על שם מטיל הזהב שנהגו בימים ההם

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.