כפיתות (קציצות) פרגית ברוטב עגבניות מיובשות וזיתים שחורים

כל מי שעוקב אחריי יודע שאצלינו הקציצות מככבות בלי הרף.

בכל הצבעים, הירקות, סוגי הבשרים, הרטבים והטעמים.

אוהבים קציצות אנחנו תאכל׳ס.

הן קלות להכנה, טעימות, מהירות, מנצלות שאריות – למה לא?

הקציצות האלה קרו בערב אחד, תוך ״ניקוי״ צנצנות העגבניות המיובשות וצנצנת הזיתים השחורים.

לדעתי, עגבניות מיובשות וזיתים שחורים הם שילוב מטורף.

וכשהן מתבלות קציצות עוף שיש להן טעם מעודן והן סופגות את הטעמים היטב – אז זה טעים להפליא.

את הקציצות האלה אני אוהבת לטגן ולהעביר לרוטב המבעבע, ואם התחרטתי ולא באלי רוטב, אני פשוט עוצרת אחרי שלב הטיגון – והן נהדרות כמו שהן.

נהדרות כמו שהן, מטוגנות וללא רוטב.

מה

500 גרם בשר פרגיות טחון

1 כוס דחוסה של עשבי תיבול פטרוזיליה וכוסברה

2 שיני שום גדולות

1 בצל אדום קטן

מלח, פלפל

3 כפות פירורי לחםֿ או פירורי מצה

ביצה אחת

כפית גדושה אורגאנו יבש

ענף או שניים של טימין טרי

מערבבים הכל ומאחדים היטב את התערובת, רצוי לקרר חצי שעה לא הכרחי.

מרטיבים ידיים ומגלגלים קציצות עגולות ויפות.ֿ

משטחים את הקציצות שבמטבח המרוקאי נקראות ״כפיתה״.

במחבת נוחה ועל להבה בינונית מוסיפים מעט שמן לטיגון ומטגנים את הקציצות משני הצדדים.

בינתיים מכינים את הרוטב.

לרוטב

3-4 כפות שמן זית

3 שיני שום פרוסות

1 פלפל צ׳ילי טרי פרוס לטבעות

3 כפות זיתים שחורים מגולענים

2 כפות עגבניות מיובשות

מלח, פלפל

1 כוס מים

3 כפות עגבניות מרוסקות או 1 כף שטוחה של רסק עגבניות משובח

פטרוזיליה קצוצה

איך

לסיר רחב מוסיפים את שמן הזית ואת השום ומטגנים מספר שניות.

מוסיפים את העגבניות ואת התבלינים.ֿ

מוסיפים את המים מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות.

כשהקציצות מוכנות מוסיפים אותן לרוטב ודואגים לכסות את כולן ברוטב הרותח.

אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים. ֿ

מפזרים מעל את הזיתים והעגבניות המיובשות, מעט פטרוזיליה קצוצה ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה כ-20 דקות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סיאדאס מסרדיניה

הם בכל מקום, בכל תפריט, בכל בית קפה, מסעדה או טרטוריה נידחת. הסיאדאס. עוד בערב הראשון שלנו בסרדיניה, אחרי ארוחה ענקית בטרטוריה המקומית, לכדה עיני

גרטן תפו״א צרפתי במחבת

ה pommes boulangere gratin זו אחת המנות המפורסמות ביותר בעולם. היא מגיעה מליון, מרכז צרפת שהיא מרכז קולינארי מרכזי בארץ הטובה הזו. היא נקראת כך,

פסטה בדגים ועגבניות

אצלינו בבית אוהבים פסטה. אהבת אמת. אהבת עולם. בארונות שלי מוכמנים כלים שונים ליצור פסטה בצורות שונות ובגדלים שונים, אחד הכלים נראה כמו גיטרה והפסטה

לביבות ריקוטה וצימוקים

  ריקוטה שנזנחה, קליפת תפוז, כמה צימוקים ויאללה….לביבה חמה ומתוקה. הכי טוב, הכי מתאים ללביבות האלה היא גבינת הריקוטה ורק אחרי שמסננים אותה מהנוזלים. והן

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.