טירמיסו מלך הקינוחים האיטלקיים

לא מאמינה שיש מישהו ביקום שלא מכיר את  הטירמיסו.

(טוב אולי איזה שבט נידח באמזונס או בלב אפריקה).

בכלל, רוב המסעדות שנפתחות ברחבי העולם והן לא מקומיות – הן איטלקיות.

לא מפתיע.

מצחיק שהטירמיסו, שהוא בן בית אהוב אצלינו כבר עשרות שנים, נשכח ממני ולא עלה לאתר מיד  ויחד עם המתכונים הראשונים.

הנה אני מתקנת את המעוות.

עוד לפני זה חשוב מאוד מאוד לדעת, שטירמיסו מעולה הוא אחד שישן במקרר לילה אחד לפחות.

למה?

כי לבישקוטי יש המון זמן לספוג את כל הטוב של קרם המסקרפונה.

הכל מתאחד לאירוע מיוחד וענני, שמרחף בפה ונמס ברגע שהכף נוגעת בלשון.

חלום.

בדוחק, גם קירור של 8 שעת ייתן תוצאה טובה.

בדוחק, באין מסקרפונה גם גבינת שמנת משובחת (30% לפחות) תיתן מענה משביע רצון.

יצאנו?

מה

חבילת בישקוטים (שתי שורות)

קופסת מסקרפונה (250 גרם)

4 חלמונים

3 כפות סוכר

כוס גדולה של אספרסו חריף או קפה נמס (לפחות שתי כפות גדושות)

אלכוהול (אני העדפתי פה וויסקי) 1/4 כוס

1 חבילת שמנת מתוקה 38% קרה מהמקרר

אבקת קקאו משובחת לפידור ולפיזור

איך

הכי פשוט בעולם. באמת.

בקערת מיקסר  להקציף את השמנת המתוקה עד שמתגבשת לקרם יציב. להעביר לכלי אחר ולהניח בצד.

לקערת המיקסר יש להוסיף את החלמונים את הסוכר(אין צורך לשטוף) ולהקציף עד שמתקבלת תערובת צהבהבה וקרמית משהו (בערך 3 דקות).

להוסיף לחלמונים את גבינת המסקרפונה בשלוש פעימות עד שהכל מתאחד לקרם אחד חלק ויציב.

להוסיף לקרם המסקרפונה את השמנת המתוקה בשתי פעימות ובסיבובי מקסר איטיים וקצרים – רק עד שהתערובת הומוגנית ויציבה.

בשלב זה לשיקולכם אפשר להקציף  2 חלבוני הביצים בקערת מיקסר נקייה ויבשה לקצף קשה, ולהוסיף אותו בתנועות עדינות לקרם, עד שמתאחד.

הוספת החלבונים מקלילה את התערובת, מגדילה את נפחה ומעדנת את טעם המסקרפונה. אם מחליטים להוסיף את החלבונים, כדאי לחלק את כמות הסוכר ל-2: מחצית להקציף עם החלמונים ומחצית להקציף את החלבונים, כך מוודאים שקצף החלבונים לא יישבר.

מנגד, הטירמיסו הקלאסי מוותר על חלבוני הביצים, דבר שמעצים ומעשיר את טעם קרם המסקרפונה ומצהיב את התערובת (אני אוהבת).

הכנת הבישקוטים

אפשרי להגיש את הטירמיסו בכלים אישיים ואפשר בכלי אחד גדול, ואז עם כף גדולה ונדיבה להרים מנה יפה וגדושה.

כך או כך מתחילים בשכבת קרם דקה ורק אחר כך מניחים את שכבת הבישקוטים הראשונה.

מערבבים את הקפה עם האלכוהול וטובלים כל בשקוויט ומניחים על שכבת הקרם הראשונה (דקה)

מסדרים שכבה צפופה של בישקוטים ומורחים מחצית מהקרם.

טובלים את המחצית השנייה של הבישקוטים ומניחים על הקרם ומכסים את השכבה השנייה ביתרת הקרם.

מכסים בניילון נצמד ושולחים למקרר לפחות ל-8 שעות, עדיף לילה.

לפני ההגשה מפדרים מעל אבקת קקאו ומגישים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגיות תחרה קטלניות

קטלניות. אני מזהירה. קרמליות, קראצ׳יות, דקיקות ומעלפות. והכי קלות בעולם להכנה. החורים הקטנטנים דרכם עובר האור ושוטף את כל הזהב החום הזה הם שהקנו לעוגיה

ניוקי ריקוטה עם מרווה

שפצ’לה, נוקדלי, ניוקי – כולם סוגים שונים של בצקניות שהבסיס שלהם הוא קמח ומים, פעמים רבות בתוספת של ביצים, והם מתבשלים במים רותחים לפני שהם

רבקה – אמא שלי

אמא שלי שתפרה לי תחפושות, שמלות מלמלה ושמלות היריון. שגילגלה עוגיות שקדים עגולות, מדוייקות וטעימות להפליא. שלימדה אותי להבריש חלמון מעל חלה תפוחה, אוורירית ומושלמת.

ביאריץ ובאיונה

אנחנו מסיימים טיול בן שבועיים בדרום מערב צרפת.ֿ היינו בנורמנדי, ברטאני ובדורדון ההורס, עכשיו אנחנו בביאריץ, הערב נחזור בטיסה לפאריז. אנחנו מחליטים לנצל את היום

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.