עוגת פרג ולימון סתווית

בכל סוף קיץ אני משתאה, שוב ושוב, איך כבר הוא כבר נגמר לי.

כבר לקראת אוגוסט אני מתחילה להרגיש את הרוח הסתווית מנשבת.

תחילה בבוקר השכם, אחר כך בערבים ולקראת סוף החודש אפשר כבר להרגיש הקלה מהחום הנורא והתרוננות לקראת הסתיו.

העוגה הלימונית הזו עדינה בטעמה ומתפוצצת באלפי פצפוצים קטנים של פרג.

היא משרה עליי מצב רוח של סתיו: חולמני, אוורירי, קליל ומלא בציפיה.

גם למי שאינו חובב פרג, העוגה הזו תבוא טוב, כיוון שהפרג לא משתלט והוא משתלב עדין עדין ומקסים מקסים עם הלימוניות של הליים או הלימון.

מה

230 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1 כוס סוכר

קליפת לימון משני לימונים

3 כוסות קמח פחות 3 כפות

2/3 כוס שמנת מתוקה

אבקת אפייה

מעט מלח

4 ביצים בינוניות

2/3 כוס גרגרי פרג טרי

3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים

לזיגוג הלימוני

1/3 כוס מיץ לימון טרי או ליים

1.5 כוסות אבקת סוכר

איך

מחממים תנור ל-175 מעלות.

משמנים תבנית טבעת מכל סוג (עם חור באמצע).

במערבל או בקערה עם מקצף יד, מוסיפים את החמאה והסוכר ומקציפים היטב היטב עד שהתערובת אווירירית וקלה.

מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה ובכל פעם מקפידים להטמיע את הביצה עד לבאה בתור.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה, בוחשים בעדינות ומוסיפים את השמנת המתוקה.

מוסיפים מעט מלח.

שוב בוחשים היטב להמנע מגושים.

מחלקים את התערובת לשני חלקים: באחת מוסיפים את הליקר ואת זרעוני הפרג ובשנייה את גרידת הלימון.

שופכים את תערובת הפרג לתחתית התבנית ומעליה את התערובת השנייה. מיישרים בעזרת כף ואופים במשך כ-40 דקות בערך.

לבדיקה אני מכניסה למרכז העוגה להב סכין דקה ואם היא יוצאת נקייה העוגה מוכנה.

מצננים היטב.

בינתיים מערבבים את חומרי הזיגוג היטב וכשהעוגה קרה לגמרי, שופכים מעל את הזיגוג הלימוני.

שנה טובה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קדירת טלה וחבושים חגיגית

את המאכל האלוהי הזה אכלתי במסעדת צ׳ייה באיסטנבול. הטלה מתפרק ואין צורך בסכין. החבושים מתרככים ומקבלים את טעמי הטלה והם נפלאים נפלאים. וכל היופי הזה

מוסר ים ברוטב זעפרן

פעמיים בשנה בישלו אצל אמא שלי דגים מרוקאים ללא פפריקה. קראנו להם ״דגים צהובים״. צהובים כי היא הוסיפה להם כורכום או זעפרן. בראש השנה היא

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.