אני לא משתגעת על קטניות.
אמא שלי לא בישלה יותר מידי מהן.
היה חומוס בקוסקוס, היה מרק עדשים בתשעה באב (אות וסימון לאבלות), היה פעם ב…מרק שעועית לבנה שאבא שלי היה אלוף העולם בהכנתה, אבל אני רק טבלתי את הלחם ברוטב העגבניות הטעים ומעולם לא נגעתי בשעועית, והיה החומוס או השעועית בחמין.
זהו בערך.
בעצם לא, היה גם מרק דלעת וחומוס נהדר, שהתבשל בציר בקר ואמא היתה טוחנת אותו עד דק, מתבלת ומפזרת מעל כוסברה.
זה היה מרק של חג הסוכות ואותו דווקא אהבתי.
והיה הספק סלט, ספק תוספת חמה או קרה הזו, שאמא הכינה והיא היתה טעימה לי בטירוף כי אני משתגעת על מנגולד ואני משתגעת על טעמים חמוצים.
כמנה טבעונית היא נהדרת, גם כתוספת לארוחה ואפילו כסלט קר או חם.
אני מכירה מתכון אחר שבמקום מנגולד מוסיפים קייל שגם הוא נהדר, אבל טעמי הילדות שלי באים עם המנגולד, שהוא ירק אהוב עליי במיוחד.
מנגולד נקרא גם ״סלק עלים״.
ומה שהכי מקסים, שבטיול שלי בספרד באיזור אנדלוסיה – החלק הדרומי שקרוב למרוקו – אכלתי את את התבשיל הזה בדיוק.
רגע בספרד שהחזיר אותי הביתה.
לבית המרוקאי שגדלתי בו.
מה
1 צרור מנגולד ירוק טרי ורענן
1 כוס חומוס מבושל ורך
2-3 שיני שום פרוסות
1/4 כפית פפריקה
1/4 כפית כמון
מלח ופלפל שחור
שמן זית
מעט צ׳לי
כוס מים רותחים
מיץ לימון טרי
איך
את המנגולד הטרי קוצצים לחתיכות יחסית גסות עם העלים הירוקים שלו. בערך באורך של כ6 ס״מ.
שוטפים היטב בקערה גדולה מלאה במים ומסלקים כל שארית של חול או בוץ.
מרתיחים את המנגולד עם מעט כף מיץ לימון בסיר עם מים בערך 10 דקות.
מסננים.
בינתיים שהמנגולד מתבשל לו מטגנים בסיר רחב את שיני השום בשמן הזית.
מוסיפים את הפפריקה והכמון ומטגנים עוד 5 שניות, זהירות שהתבלינים לא יישרפו.
מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את החומוס המבושל.
מערבבים, מתבלים בצ׳ילי, מלח ופלפל ומוסיפים כוס מים רותחים.
מבשלים מכוסה 15 דקות.
למרות שהחומוס מבושל אנחנו רוצים בשלב זה שהוא גם יקבל את טעמי התבלינים.
לאחר מכן, מרימים את המכסה ובזהירות מוסיפים את המנגולד המבושל והמסונן, מערבבים אותו בתוך החומוס, שיתבול ברוטב ויספוג טעמים.
מבשלים ביחד עוד כ- 25 דקות, עד שכל הטעמים נספגים בירקות והרוטב מצטמצם.
טועמים. מתקנים תיבול, אם יש צורך מוסיפים עוד פפריקה ועוד כמון, וזולפים מעל מיץ לימון טרי.