צלי בקר מרוקאי בזיתים דפוקים

כילדים אכלנו המון בשר.

עד גיל 15 אכלנו פעמיים ביום בשר.

ככה זה היה במרוקו, וכך נהגו הוריי גם פה בארץ.

לאט לאט הרגלנו את הורינו שאפשר גם לאכול חביתה וגבינה בערב.

עד היום אני זוכרת את את מבטו הסובל של אבי, כשביקשתי חביתה לארוחת ערב. הוא מלמל בחוסר אונים: אבל חביתה זה לא אוכל.

מאז השתנו הזמנים.

 

אחד התבשילים האהובים שאמא היתה מכינה לאמצע השבוע היה בשר בזיתים וברוטב עגבניות.

את הזיתים היא כבשה במו ידיה (גם אני כובשת כל אוקטובר 30 ק״ג והם משמשים אותי לכל השנה, לאכילה ולבישול).

את הזיתים היתה מגלענת ומוסיפה לתבשיל.

מי שלא כובש זיתים בעצמו יכול להוסיף זיתים מוכנים.

בתבשיל הזה השתמשתי בבשר שריר (מספר 8), שהוא הנתח לבישול ארוך, האהוב ביותר אצלינו.

אפשר להשתמש בצלי כתף, בכתף, באסדו, בצוואר או בכל נתח אחר לבישול ארוך.

אפשר גם לבשל עוף עם זיתים והנה המתכון : עוף בלימון כבוש וזיתים שחורים.

ואפשר להחליט שמכינים את התבשיל עם קציצות בקר או עוף גם טעים מאוד.

הזיתים מוסיפים טעם אחר ומיוחד לתבשיל.

 

מה

1 ק״ג בשר בקר לבישול ארוך חתוך לקוביות

2 עגבניות אדומות מרוסקות או חצי קופסה ע. מרוסקות או 2 כפות רסק עגבניות

כורכום, מלח, פלפל לבן

5-6 כפות שמן זית

2 כוסות זיתים מגולענים (עדיף דפוקים מזן סורי)

5-6 שיני שום פרוסות עבה

פטרוזיליה קצוצהֿ

2-3 כוסות מים רותחים

אופציונאלי מיץ מחצי לימון סחוט

אם הסיר הזה היה יכול לספר על מה הוא עבר כל השנים 🙂

איך

בסיר כבד ונוח מוסיפים שמן זית, מלהיטים ומטגנים את הבשר עד שהוא שחום מכל הצדדים.

בערך 10 דקות.

מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.

מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד דקה או שתיים.

מוסיפים את המים הרותחים ואת תבלינים, מרתיחים, מנמיכים, מכסים ומבשלים בערך שעתיים.

מוסיפים את הזיתים המגולענים ומבשלים עוד שעה, או עד שהבשר רך רך.

לקראת הסוף מוסיפים פטרוזיליה קצוצה וסוחטים מיץ לימון.

אם הנוזלים התאדו בטרם התרכך הבשר, מוסיפים עוד מעט מים רותחים.

בכל מקרה, בסופו של תהליך הרוטב צריך להישאר סמיך, אדום וטעים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פתיתים

הכי קל בעולם לבשל פתיתים. ופתיתים הוא מאכל ישראלי אהוב במיוחד. ממממ….לא בדיוק ישראלי, ואוסם לא בדיוק המציאה את הפתיתים. לאיטלקים יש פתיתים משחר הפסטה

קונפי אווז של הדורדון

בעצם המילה קונפי היא המילה שבא לתאר שימור של פרי, ירק או במקרה הזה של אווז: קונפי-טורה היא ריבה שמבשלים זמן ארוך על מנת לשמרה.

עוגת גבינה הורסת במיוחד

טוב, עוגות גבינה הן מהעוגות האהובות עליי בעולם כולו. האהובה עליי ביותר היא הבסקית שמכינים אותה בדקה וחצי ומתעלפים עליה. כשאני מכינה את הבאסקית אני

מרק דובדבנים הונגרי קר

אני כל כך נבוכה לתת את המתכון של המרק המשגע הזה, אבל הוא כל כך טעים וקל ומהיר, שאני בשנייה מתגברת על המבוכה רק כדי

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.