זו הקלאסיקה המרוקאית במיטבה.
את זה תקבלו בכל פינה, בכל תחנת דלק, בכל דוכן בשווקים במרוקו.
זה התבשיל, הזהוב, הצהוב, החמצמץ שמחבק את כל מרוקו בצלחת:
זהובה, חמה, רעננה וקלילה.
אך מרוקו.
איזו מדינה.
איזה עם חמוד, תאב חיים, חייכן ומקבל אורחים.
זה העוף שהתבשל בסירים של מאמא שלי והביא לנו חיוך גדול על הפנים.
ויש גם צלי בקר שהתבשל בזיתים ועגבניות טעים להפליא בסגנון אחר המתכון פה צלי בקר בזיתים דפוקים.
מה
5-6 ירכי עוף או שוקיים (עדיף על העצם לא חובה)
5 כפות זיתים שחורים מצומקים
4-5 שיני שום קצוצות
חצי זר כוסברה קצוץ
מלח, פלפל לבן, כורכום
שמן זית
1.5 כוסות מים רותחים
3-4 כפות לימון כבוש פרוס, קצוץ מרוסק
איך
בטאג׳ין או סיר רחב מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את חלקי העוף עד שמזהיבים.
מוסיפים להם את השום הכתוש, את התבלינים וחצי מהכוסברה.מוסיפים את המים הרותחים, את הלימון הכבוש ואת הזיתים ומערבבים בזהירות.
מבשלים מכוסה על להבה נמוכה כארבעים דקות.
(אם מדובר בחלקי עוף ללא עצם הבישול מתקצר).
לקראת תום הבישול, טועמים ומתקנים תיבול, מפזרים את יתרת הכוסברה ומבשלים עוד כמה דקות.
אם נותרו נוזלים רבים בתבשיל, מסירים את המכסה מאדים את הנוזלים על להבה בינונית.