סתם,ֿ
פסטה עם עגבניות.
פשוטה, יום יומית, נהדרת, מהירה והכי איטלקית בעולם.
בכל מסעדת דרכים באיטליה תמצא את הרוטב האדום-אדום הזה עוטף ספגטיני, בוקטיני, פנה או ריגטוני.
ענן עדין של פרמז׳ן מרחף מעל הפסטה האדומה-אדומה הזו ואפשר לסגור את הפינה של הקיץ החם הזה.
אני מעדיפה פה לעשות שימוש בפסאטה שנותן לי רוטב עגבניות חלק ועדין.
פאסטה הוא רוטב מעגבניות אדומות שמרוסקות ומסוננות מגרעינים וקליפות.
מה
500 גרם פסטה מכל סוג שאוהבים. אני השתמשתי בריגטוני גדולים, כך שהרוטב השתחל לתוכם בלי בושה.
500 מ״ל בקבוק פסאטה עגבניות עדיף איטלקי. אם אין – משתמשים בפריגת עגבניות ומוסיפים כפית סוכר למתכון
2-3 שיני שום קצוצות, כתושות או פרוסות
טבעות צ׳ילי אדום ולוהט
מלח, פלפל, שמן זית
1/2-3/4 כוס מים מהברז
עלי בזיליקום שלמים או קצוצים
פרמז׳ן או פקורינו מגורר
זהו
איך
לבשל את הפסטה בסיר עם הרבה מים ומלח לפי הוראות היצרן, שתי דקות פחות.
בווק, מחבת או סיר רחב להוסיף שמן זית, לא להתקמצן 3-4 כפות, ולטגן את השום לכמה שניות.
להוסיף את הפסאטה ותבלינים ולערבב דקה או שתיים.
להוסיף חצי כוס מים ולהרתיח כעשרים דקות.
להוציא את הפסטה מהמים, להוסיף אותה ישירות לרוטב המבעבע ולהוסיף עוד 2-3 כפות ממי הפסטה לתוך הרוטב.
לערבב את הפסטה ולבשל אותה בתוך הרוטב עוד 2-3 דקות, עד שהרוטב נספג לתוכה.
להגיש עם פרמז׳ן מגורר ובזיליקום ירוק
אל תשכחו: הסועד מחכה לפסטה ולא ההפך.