סלטימבוקה – חזה עוף בסגנון איטלקי

לאיטלקים יש מאכלים עם שמות מצחיקים, שמתארים מצבים או תכונות.

למשל: התרגום של הטירמיסו הוא "הרם אותי למעלה". למה? ככה.

או, יש להם עוגיות שהם קוראים להן: ״מכוערות אבל טעימות״.

גם הסלטימבוקה היא כזו: הפירוש המילולי הוא ״קופץ לפה״. למה?

ככה.

הסלטימבוקה מביאה את איטליה למטבח שלי. תמיד.

כשבא לי משהו מהיר וקל להכנה אני מכינה סלטימבוקה עם פראגולה (פתיתים סיציליאנים). ביחד עם סלט אנחנו לגמרי מסודרים.

במקור, מכינים את הסלטימבוקה מעגל ופנצ׳טה אני גיירתי אותם לחזה עוף ופסטרמה מעושנת. האמינו לי, יצא לא פחות טעים.

העניין הוא, שמעבר לעובדה שהמאכל באמת טעים ומיוחד כל העבודה אורכת חמש דקות.

מה

6 שניצלים דפוקים דק דק דק

6 פרוסות פסטרמה מעושנת

12 עלי מרווה טריים

¼ כוס יין לבן

מלח ופלפל

3 כפות קמח רגיל

שמן זית

פלחי לימון להגשה.

איך

ממליחים ומפלפלים את נתחי העוף.

מצמידים נתח עוף אחד לנתח פסטרמה ועל כל פסטרמה ״מדביקים״ עם מעט מים שני עלי מרווה.

טובלים את האגד הזה בזהירות בתוך קמח לבן ומנערים בעדינות את העודף.

במחבת שתהיה נוחה להכיל את כל נתחי העוף, מוסיפים שמן זית, בערך 3 כפות.

מחממים על להבה גבוהה בינונית.

מטגנים תחילה מצד העוף בערך 3-4 דקות תלוי בעובי הנתח.

הופכים בזהירות לצד של הפסטמה ומטגנים עד שהיא מזהיבה היטב עוד 3-4 דקות.

אם עלי המרווה נופלים לא נורא.

לאחר שהבשר מוכן, מוסיפים פלפל שחור גרוס ומוסיפים את היין הלבן.

מנמיכים ומבשלים את הבשר בתוך הרוטב שנוצר עוד 2 דקות מכל צד.

מגישים עם פלח לימון.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק דובדבנים הונגרי קר

אני כל כך נבוכה לתת את המתכון של המרק המשגע הזה, אבל הוא כל כך טעים וקל ומהיר, שאני בשנייה מתגברת על המבוכה רק כדי

טארט טאטן של אמא

האגדה והוויקיפידיה יודעות לספר שהטארט הזה נולד בטעות. בטעות שרפו את הסוכר, בטעות כיסו אותו בבצק וזרקו לתנור, בטעות העוגה נפלה לרצפה ואז הפכו אותה

גספאצ׳ו מרק אנדלוסי קר

כל מי שאוהב סלט ירקות יאהב גספאצ׳ו. כי גספאצ׳ו זה בעצם סלט ירקות טחון דק דק, מתובל להפליא ומוגש כמשקה צונן וטעים בקיץ הלוהט של

ניוקי ריקוטה עם מרווה

שפצ’לה, נוקדלי, ניוקי – כולם סוגים שונים של בצקניות שהבסיס שלהם הוא קמח ומים, פעמים רבות בתוספת של ביצים, והם מתבשלים במים רותחים לפני שהם

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.