זהו העוף של פורים.
אוכלים אותו בסעודת פורים, ביחד עם החלה שנעצו בו את ״העיניים של המן״.
למתכון החלה חלת פורים – החלה של המן הרשע
את אותו מתכון בדיוק מכינים גם עם קציצות קטנטנות של בשר טחון מתובל בראס אל חנות. מתכון לקציצות אפשר למצוא פה
במחשבה לאחור, אמא מעולם לא הכינה את העוף הזה, אלא בפורים, למרות שכולנו השתגענו עליו.
המרכיב החשוב ביותר במתכון הזה הוא: הסבלנות.
הסבלנות לטגן את העוף עד שיזהיב היטב, הסבלנות לטגן את הבצל עד שיזהיב היטב, הסבלנות שכל הטעמים יתאחדו בסיר לטעם נהדר אחד של פורים ושל עוף בבבצל וצימוקים.
בנאפלי בטרטוריה מקומית ציפתה לי הפתעה: בדיוק אותם הטעמים של התבשיל הזה, רק במקום עוף היו קוביות בקר קטנות. התעלפתי.
את רוטב הבצל וקוביות הבקר הם ערבבו בפסטה מקומית ואני אכלתי ובכיתי.
אפשר גם פה להמיר את העוף לקוביות בקר קטנות באותו תהליך, רק לבשל יותר עד שהבשר רך רך.
מה
6 שוקיים של עוף (או חלקים אחרים)
3 בצלים גדולים לבנים קלופים ופרוסים לחצאי עיגולים
חופן צימוקים כהים
מעט קינמון, פלפל לבן, מלח, כורכום
1/2 כוס מים רותחים
שמן זית
איך
בסיר נוח להוסיף שמן זית ולטגן את חלקי העוף מכל הצדדים עד שמזהיבים עמוקות.
כדאי לשים לב, שהבשר ניתק מהסיר לאחר שהשלים את הטיגון, כלומר, אם מנסים להפוך את העוף והוא נדבק לסיר, סימן שהוא עדיין לא מטוגן באופן מושלם. הוא יתנתק בקלות מהסיר רק לאחר שטוגן לגמרי.
מוציאים את העוף ומניחים בצד.
לאותו סיר מוסיפים את הבצל, מעט מלח ומטגנים על להבה בינונית נמוכה עד שהבצלים מזהיבים ורכים לגמרי. פה נדרשת סבלנות גמורה. לגמרי.
מוציאים את הבצל.
מסדרים שכבות בסיר: בצל מטוגן, מעל עוף מטוגן ומעט צימוקים ושוב עד שמסיימים את כל הכמות.
בקערה קטנה מערבבים מים רותחים ותבלינים ובכף ״משקים״ בעדינות את הרוטב מסביב לעוף ולבצל.
מרתיחים, מנמיכים ומכסים.
מבשלים עד שהעוף רך רך בערך 40 דקות.
אם רואים שהנוזלים התאדו לגמרי מוסיפים עוד 1/4 כוס מים רותחים.
הרוטב שנשאר בסוף הבישול יהיה מצומצם מאוד.