עוף בבצל – העוף של סעודת פורים

זהו העוף של פורים.

אוכלים אותו בסעודת פורים, ביחד עם החלה שנעצו בו את ״העיניים של המן״.

למתכון החלה  חלת פורים – החלה של המן הרשע

את אותו מתכון בדיוק מכינים גם עם קציצות קטנטנות של בשר טחון מתובל בראס אל חנות. מתכון לקציצות אפשר למצוא פה

קציצות בקינמון

במחשבה לאחור, אמא מעולם לא הכינה את העוף הזה, אלא בפורים, למרות שכולנו השתגענו עליו.

המרכיב החשוב ביותר במתכון הזה הוא: הסבלנות.

הסבלנות לטגן את העוף עד שיזהיב היטב, הסבלנות לטגן את הבצל עד שיזהיב היטב, הסבלנות שכל הטעמים יתאחדו בסיר לטעם נהדר אחד של פורים ושל עוף בבבצל וצימוקים.

בנאפלי בטרטוריה מקומית ציפתה לי הפתעה: בדיוק אותם הטעמים של התבשיל הזה, רק במקום עוף היו קוביות בקר קטנות. התעלפתי.

את רוטב הבצל וקוביות הבקר הם ערבבו בפסטה מקומית ואני אכלתי ובכיתי.

אפשר גם פה להמיר את העוף לקוביות בקר קטנות באותו תהליך, רק לבשל יותר עד שהבשר רך רך.

מה

6 שוקיים של עוף (או חלקים אחרים)

3 בצלים גדולים לבנים קלופים ופרוסים לחצאי עיגולים

חופן צימוקים כהים

מעט קינמון, פלפל לבן, מלח, כורכום

1/2 כוס מים רותחים

שמן זית

איך

בסיר נוח להוסיף שמן זית ולטגן את חלקי העוף מכל הצדדים עד שמזהיבים עמוקות.

כדאי לשים לב, שהבשר ניתק מהסיר לאחר שהשלים את הטיגון, כלומר, אם מנסים להפוך את העוף והוא נדבק לסיר, סימן שהוא עדיין לא מטוגן באופן מושלם. הוא יתנתק בקלות מהסיר רק לאחר שטוגן לגמרי.

מוציאים את העוף ומניחים בצד.

לאותו סיר מוסיפים את הבצל, מעט מלח ומטגנים על להבה בינונית נמוכה עד שהבצלים מזהיבים ורכים לגמרי. פה נדרשת סבלנות גמורה. לגמרי.

מוציאים את הבצל.

מסדרים שכבות בסיר: בצל מטוגן, מעל עוף מטוגן ומעט צימוקים ושוב עד שמסיימים את כל הכמות.

בקערה קטנה מערבבים מים רותחים ותבלינים ובכף ״משקים״ בעדינות את הרוטב מסביב לעוף ולבצל.

מרתיחים, מנמיכים ומכסים.

מבשלים עד שהעוף רך רך בערך 40 דקות.

אם רואים שהנוזלים התאדו לגמרי מוסיפים עוד 1/4 כוס מים רותחים.

הרוטב שנשאר  בסוף הבישול יהיה מצומצם מאוד.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

שווקי אוכל בעולם

השווקים ואני אחד הדברים הראשונים שאני עושה בחופשות שלי בחול, זה להגיע לשוק האוכל המקומי, גם כזה שאין בו מסעדות, רק דוכנים וחנויות. ועדיף שיהיה

מפרום חצילים הורס

מכל המפרומים בעולם חביב עליי זה החצילים. כי אוהבת חצילים אני. אחרי בישול ארוך והשחמה בתנור, החציל רך ונמס בתוך ברוטב האדמדם, לו אני מוסיפה

לחם בריאות איטלקי

אף אחד לא ממציא שום דבר. טוב, כמעט שלא. מי ש״המציא״ את לחם הבריאות בעצם הכין לחם מיוחד שמכינים האיטלקים בצפון איטליה (לומברדיה) בחגיגות של

כל הסודות לריזוטו האיטלקי

ר י ז ו ט ו…. חשבתם שלהכין ריזוטו בבית קשה? ממש לא. אם תצטיידו מראש במצרכים המתאימים ותעקבו אחר ההנחיות במתכון תקבלו את הריזוטו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.