את הקציצות האלה אני אוהבת להכין אחרי שבת של אוכל עשיר וכבד, לים או סתם לארוחה קלילה.
והן הכי מתאימות לארוחת קיץ קלילה.
הן קלילות לעיכול, קלות ומהירות להכנה וטעימות מאוד.
מה
250 גרם פרגית טחונה גס
מלח פלפל
בצל אחד מרוסק
כוס פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
1 גזר מרוסק דק
1 תפוח אדמה מרוסק דק
3 כפות פירורי לחם או פירורי מצה
1/2 כפית בהראט או מעט קינמון
מעט צ׳ילי
מלח ופלפל גרוס
איך
הכי פשוט בעולם:
לערבב את כל הירקות המרוסקים, לבזוק עליהם מעט מלח ולאחר 5 דקות לסחוט אותם היטב מכל הנוזלים.
להוסיף לירקות את הפרגיות, ביצה, פירורי לחם ותבלינים וללוש.
לחמם מחבת, עדיף לנון סטיק להוסיף שמן תירס בעומק של כ-1 ס״מ על להבה בינונית.
בידיים רטובות ליצור כדורים בגודל של מעט יותר מאגוז מלך, לשטח מעט ולטגן משני הצדדים, בערך שתי דקות מכל צד.
אוכלים חם או בחום החדר ועדיף לזלוף עליהן מעט לימון.
סלט, טחינה וסחוג ואתם מסודרים.
לאפייה
מחמיים תנור ל-200 מעלות, משמנים מעט נייר אפייה ומניחים על תבנית, את הקציצות מעל נייר האפייה. ֿ
״מלטפים״ מעט את הקציצות בעוד מעט שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש 15 או 20 דקות.