קציצות עוף מטוגנות מהירות

את הקציצות האלה אני אוהבת להכין אחרי שבת של אוכל עשיר וכבד, לים או סתם לארוחה קלילה.

והן הכי מתאימות לארוחת קיץ קלילה.
הן קלילות לעיכול, קלות ומהירות להכנה וטעימות מאוד.

מה

250 גרם פרגית טחונה גס

מלח פלפל

בצל אחד מרוסק

כוס פטרוזיליה קצוצה

1 ביצה

1 גזר מרוסק דק

1 תפוח אדמה מרוסק דק

3 כפות פירורי לחם או פירורי מצה

1/2 כפית בהראט או מעט קינמון

מעט צ׳ילי

מלח ופלפל גרוס

 איך

הכי פשוט בעולם:

לערבב את כל הירקות המרוסקים, לבזוק עליהם מעט מלח ולאחר 5 דקות לסחוט אותם היטב מכל הנוזלים.

להוסיף לירקות את הפרגיות, ביצה, פירורי לחם ותבלינים וללוש.

לחמם מחבת, עדיף לנון סטיק להוסיף שמן תירס בעומק של כ-1 ס״מ על להבה בינונית.

בידיים רטובות ליצור כדורים בגודל של מעט יותר מאגוז מלך, לשטח מעט ולטגן משני הצדדים, בערך שתי דקות מכל צד.

אוכלים חם או בחום החדר ועדיף לזלוף עליהן מעט לימון.

סלט, טחינה וסחוג ואתם מסודרים.

לאפייה

מחמיים תנור ל-200 מעלות, משמנים מעט נייר אפייה ומניחים על תבנית, את הקציצות מעל נייר האפייה. ֿ

״מלטפים״ מעט את הקציצות בעוד מעט שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש 15 או 20 דקות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סיר פרסי שמח

אורז פרסי במלוא הדרו, מבושל עם עוף רך רך רך עד שהעצמות נמסות. אפשר לבשל את האורז ללא העוף ויתקבל תבשיל טבעוני ואפשר לבשל את

קונפי אווז של הדורדון

בעצם המילה קונפי היא המילה שבא לתאר שימור של פרי, ירק או במקרה הזה של אווז: קונפי-טורה היא ריבה שמבשלים זמן ארוך על מנת לשמרה.

זיתים מרוקאים מבושלים

הזיתים המרוקאים עברו סירוס במטבח הישראלי. סליחה על השימוש במילה סירוס. אין לי מילה אחרת למה שעוללו להם. מזיתים נהדרים, דפוקים, ביתיים, לקחו את הזיתים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.