את העוגה הזו הכרתי בקאנקל, שהיא עיירת חוף שנמצאת במחוז בראטני שצפון מערב צרפת.
בדרך כלל, כשאני מקבלת תפריטים בארצות אחרות, אני מיד מחפשת אחר מאכל שאני לא מכירה או קינוח מעניין וחדש.
והיא הופיעה שם, בשורה פשוטה ובקצרה: Far Breton.
אחרי הסבר קצר, כשהבנתי שיש בה שזיפים מיובשים (שזה הפרי המיובש הכי אהוב עליי) הזמנתי אותה מיד.
היא היתה נהדרת, עם מרקם של בין עוגה לפלאן. ואחרי ארוחת דגים עתירת חמאה ברטונית, היא היתה הקינוח המושלם.
ברור שכשחזרתי הביתה, דיפדפתי בספרי הבישול הצרפתים שלה ומצאתי אותה.
אה…וואלה..
מה שעוד יותר מושך בעוגה הזו, מעבר לטעם הנהד, זו העובדה שלוקח 5 דקות בדיוק להכין אותה.
אבל בדיוק חמש דקות.
מה
4 ביצים גדולות
1/2 כוס סוכר
תמצית ווניל אמיתיתֿ
כוס ורבע קמח לבן מנופה
קורט מלח
20 גרם חמאה מומסת
1.5 כוסות שמנת מתוקה
2.5 כוסות חלב
250 גרם שזיפים שחורים מגולענים מיובשים
1/2 כוס אלכוהול כלשהו להשריית השזיפים (אני השתמשתי בשיכר ליצ׳י סתם כי נשאר לי)
איך
לחמם תנור ל- 200 מעלות.
כדאי להשרות את השזיפים זמן מה שיספגו את באלכוהול – לא חובה.
בתבנית עוגה משומנת בחמאה מסדרים את השזיפים, רצוי לחתוך אותם לביסים קטנים.
בקערה להקציף את הביצים עם הסוכר ולהוסיף את החמאה.
להוסיף באיטיות ובהקצפה את השמנת המתוקה עד שמתקבלת בלילה חלקה וללא גושים.
להוסיף את יתרת האלכוהול ולהשלים את יתרת החלב, להוסיף את הקמח.
לערבב היטב.
אם יש חשש לגושים, כדאי לסנן את הבלילה.
לשפוך בזהירות רבה את הבלילה (כדי לא להזיז את השזיפים המסודרים).
לאפות בחום של 200 מעלות במשך 20 דקות, להנמיך ל-170 ולהמשיך לאפות עוד 20-30 דקות.
כשנועצים סכין בסוף האפיה, היא צריכה לצאת יבשה ונקייה.
להוציא, לצנן ולאכול בחום החדר או חמימה.