הקורבייה היא הנסיכה של העוגיות היווניות.
מתחרה לה רק אחת :עוגיית חג המולד שנקראת מלמקרונה.
בעצם, מדובר בעוגיה עמוסה בחמאה ובשקדים קצוצים.
החבר היווני שלי אומר שהיוונים נחלקים לשניים: חובבי קורבייה וחובבי מלמקרונה.
אני – קורבייה.
מה
200 גרם חמאה רכה רכה בחום החדר
ביצה אחת טרופה
1/2 כוס אבקת סוכר
כף תמצית שקדים או אמרטו
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
2-2.5 כוסות קמח מנופה לבן רגיל
קורט מלח
1/2 כוס שקדים קלויים עם הקליפה וקצוצים
1 כוס אבקת סוכר לציפוי לאחר האפייה.
איך
בקערת מיקסר עם וו גיטרה (או בקערה עם מטרפה ידנית) מוסיפים את החמאה ואת אבקת הסוכר ומערבלים היטב עד שמתקבלת חמאה מוקצפת ואוורירית. בערך 5-7 דקות.
מוסיפים את הביצה ומבליעים אותה בתערובת.
מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה, השקדים הקלויים ותמצית השקדים והמלח.
מוסיפים את הקמח עד לקבלת תערובת שהיא אחידה ובצקית.
מעבירים את התערובת למשטח מקומח, ובידיים מקומחות מגלגלים את התערובת וקורצים עיגולים בגודל של קצת יותר מאגוז מלך. ֿ
כל עיגול מגלגלים ל״נחש״ ומכופפים לצורת חצי ירח.
מניחים בתבנית על נייר אפייה.
אופים 10-12 דקות.
העוגיות לא צריכות להשחים הן נשארות בהירות.
מוציאים ומייד מנפים מעל מחצית מאבקת הסוכר.
מצננים לפחות חצי שעה ואחר כך מנפים שוב את יתרת אבקת הסוכר.