הקורבייה – נסיכת המתוקים היווניים

הקורבייה היא הנסיכה של העוגיות היווניות.

מתחרה לה רק אחת :עוגיית חג המולד שנקראת מלמקרונה.

בעצם, מדובר בעוגיה עמוסה בחמאה ובשקדים קצוצים.

החבר היווני שלי אומר שהיוונים נחלקים לשניים: חובבי קורבייה וחובבי מלמקרונה.

אני – קורבייה.

מה

200 גרם חמאה רכה רכה בחום החדר

ביצה אחת טרופה

1/2 כוס אבקת סוכר

כף תמצית שקדים או אמרטו

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

2-2.5 כוסות קמח מנופה לבן רגיל

קורט מלח

1/2 כוס שקדים קלויים עם הקליפה וקצוצים

1 כוס אבקת סוכר לציפוי לאחר האפייה.

איך

בקערת מיקסר עם וו גיטרה (או בקערה עם מטרפה ידנית) מוסיפים את החמאה ואת אבקת הסוכר ומערבלים היטב עד שמתקבלת חמאה מוקצפת ואוורירית. בערך 5-7 דקות.

מוסיפים את הביצה ומבליעים אותה בתערובת.

מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה, השקדים הקלויים ותמצית השקדים והמלח.

מוסיפים את הקמח עד לקבלת תערובת שהיא אחידה ובצקית.

מעבירים את התערובת למשטח מקומח, ובידיים מקומחות מגלגלים את התערובת וקורצים עיגולים בגודל של קצת יותר מאגוז מלך. ֿ

כל עיגול מגלגלים ל״נחש״ ומכופפים לצורת חצי ירח.

מניחים בתבנית על נייר אפייה.

אופים 10-12 דקות.

העוגיות לא צריכות להשחים הן נשארות בהירות.

מוציאים ומייד מנפים מעל מחצית מאבקת הסוכר.

מצננים לפחות חצי שעה ואחר כך מנפים שוב  את יתרת אבקת הסוכר.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חטיפי חומוס ופול

בכל פיצוציה ופיצוחיה אפשר למצוא קטניות מטגנות: חומוס, פול, אפונה. זה מלוח, זה טעים והכי מתאים עם משקה חריף. אצל אמא שלי, שהאורחים לא פסקו

פאני פורי בסלסת עגבניות ודגים

פאני פורי הוא אוכל רחוב בהודו. לא הייתי בהודו. עדיין, אבל אני צופה בכל כך הרבה סרטי תרבות ואוכל ובהודיות שמבשלות ביוטיוב שאני כבר מכירה

סיאדאס מסרדיניה

הם בכל מקום, בכל תפריט, בכל בית קפה, מסעדה או טרטוריה נידחת. הסיאדאס. עוד בערב הראשון שלנו בסרדיניה, אחרי ארוחה ענקית בטרטוריה המקומית, לכדה עיני

פלפלים חמוץ מתוק

חמוץ מתוק. וחריף. כי אני אוהבת להוסיף חריף לכל דבר כמעט וכי החריף היה חסר לי פה. קיצר אגרו דולצ׳ה פפרוני מיי סטייל. כסלט חם

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.