רביולו אלה מוסטרדה עוגיות חמאה מבולוניה

הרביולו קיבל את השם מהצורה של העוגיה הממולאת הזו, שהיא העוגיה המסורתית שמכינים בבולוניה לכבוד הסיינט המקומי, סיינט ג׳יובזה.

מדובר בבצק פריך מאוד, עד כדי כך הוא פריך, שכשמרדדים אותו וממלאים את הרביולו, ייתכן והוא יישבר קצת.

לא נורא.

זה החן של העוגיה הזו, שהיא פשוטה ונהדרת בו זמנית.

ממולאת בדרך כלל בריבת שזיפים שחורים (פובידל) וזמן אפייתה קצר מאוד.

הבצק צהבהב ועשיר מהביצה והחמאה והיא נמסה בפה.

מתכון לריבת פובידל (ולריבות בכלל):

ריבות שעושים בבית

מה

1 + 3/4 כוסות קמח לבן

1/2 כוס סוכר לבן או חום

1 ביצה בינונית

קליפת לימון מלימון גדול ויפה

כפית תמצית ווניל אמיתית

1/2 כפית אבקת אפייה

קורט של מלח

100 גרם חמאה בקוביות בחום החדר

חלב למריחה על העוגות טרם האפייה

אבקת סוכר לפיזור אחרי האפייה

לחמם תנור ל-180 מעלות.

בקערה ידנית או בקערת מיקסר להוסיף קמח, סוכר, אבקת אפייה, קליפת לימון, מלח, ביצה ווניל ולערבב בפולסים עד קבלת פירורים. ֿלהוסיף את החמאה ולערבב עוד כמה שניות.

להוציא את הפירורים לקערה ולאחד ביד לכדור בצק.

אם הבצק יבש מעט אפשר להוסיף כפית מים.

כדאי  ֿללוש מינימלית את הבצק, על מנת שהעוגיות תשארנה פריכות ונמסות בפה.

על משטח מקומח לרדד את הבצק (לפזר קמח על המשטח וגם על כדור הבצק) ולרדד בעדינות. מידי פעם לסובב את הבצק שלא יידבק למשטח העבודה.

לקרוץ עיגולים ולהוסיף מעט מריבת הפובידל, לא להגזים, כדי שאפשר יהיה לסגור את הרביולו.

לסגור לחצי עיגול ולהדק עם טביעות אצבע.

להעביר בזהירות לתבנית עם נייר אפייה ולהבריש במעט חלב.ֿ

לאפות את העוגיות במשך 15 דקות ולהוציא מהתנור.

לצנן היטב, לבזוק אבקת סוכר ולהנות.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגת שוקולד פאדג׳ ומרנג

מילה אחת על העוגה הזו: טירוף.ֿ פשוט טירוף. היא נאפית בשני שלבים, קלה מאוד להכנה, טעימה למות. ויפהפיה באופן יוצא מהכלל. שכבות המרנג נדמות כגלימה

ממרח לימוני של פלאפליות

בפתח תקווה יש את הפלאפל הכי טעים בעולם. איך אני יודעת? כי אני אוכלת שם מגיל 15 ובמשך השנים הרבות אחר כך, אכלתי פאלפלים בעוד

זנב שור בסגנון רומאי

תבשיל ארוך בישוול, שומני ועשיר, אבל מיוחד וטעים להפליא מדובר בקלאסיקה של המטבח הרומנסקי האיטלקי – המטבח של רומא שם הוא נקרא coda alla vaccinara.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.