הרביולו קיבל את השם מהצורה של העוגיה הממולאת הזו, שהיא העוגיה המסורתית שמכינים בבולוניה לכבוד הסיינט המקומי, סיינט ג׳יובזה.
מדובר בבצק פריך מאוד, עד כדי כך הוא פריך, שכשמרדדים אותו וממלאים את הרביולו, ייתכן והוא יישבר קצת.
לא נורא.
זה החן של העוגיה הזו, שהיא פשוטה ונהדרת בו זמנית.
ממולאת בדרך כלל בריבת שזיפים שחורים (פובידל) וזמן אפייתה קצר מאוד.
הבצק צהבהב ועשיר מהביצה והחמאה והיא נמסה בפה.
מתכון לריבת פובידל (ולריבות בכלל):
מה
1 + 3/4 כוסות קמח לבן
1/2 כוס סוכר לבן או חום
1 ביצה בינונית
קליפת לימון מלימון גדול ויפה
כפית תמצית ווניל אמיתית
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט של מלח
100 גרם חמאה בקוביות בחום החדר
חלב למריחה על העוגות טרם האפייה
אבקת סוכר לפיזור אחרי האפייה
לחמם תנור ל-180 מעלות.
בקערה ידנית או בקערת מיקסר להוסיף קמח, סוכר, אבקת אפייה, קליפת לימון, מלח, ביצה ווניל ולערבב בפולסים עד קבלת פירורים. ֿלהוסיף את החמאה ולערבב עוד כמה שניות.
להוציא את הפירורים לקערה ולאחד ביד לכדור בצק.
אם הבצק יבש מעט אפשר להוסיף כפית מים.
כדאי ֿללוש מינימלית את הבצק, על מנת שהעוגיות תשארנה פריכות ונמסות בפה.
על משטח מקומח לרדד את הבצק (לפזר קמח על המשטח וגם על כדור הבצק) ולרדד בעדינות. מידי פעם לסובב את הבצק שלא יידבק למשטח העבודה.
לקרוץ עיגולים ולהוסיף מעט מריבת הפובידל, לא להגזים, כדי שאפשר יהיה לסגור את הרביולו.
לסגור לחצי עיגול ולהדק עם טביעות אצבע.
להעביר בזהירות לתבנית עם נייר אפייה ולהבריש במעט חלב.ֿ
לאפות את העוגיות במשך 15 דקות ולהוציא מהתנור.
לצנן היטב, לבזוק אבקת סוכר ולהנות.