רביולו אלה מוסטרדה עוגיות חמאה מבולוניה

הרביולו קיבל את השם מהצורה של העוגיה הממולאת הזו, שהיא העוגיה המסורתית שמכינים בבולוניה לכבוד הסיינט המקומי, סיינט ג׳יובזה.

מדובר בבצק פריך מאוד, עד כדי כך הוא פריך, שכשמרדדים אותו וממלאים את הרביולו, ייתכן והוא יישבר קצת.

לא נורא.

זה החן של העוגיה הזו, שהיא פשוטה ונהדרת בו זמנית.

ממולאת בדרך כלל בריבת שזיפים שחורים (פובידל) וזמן אפייתה קצר מאוד.

הבצק צהבהב ועשיר מהביצה והחמאה והיא נמסה בפה.

מתכון לריבת פובידל (ולריבות בכלל):

ריבות שעושים בבית

מה

1 + 3/4 כוסות קמח לבן

1/2 כוס סוכר לבן או חום

1 ביצה בינונית

קליפת לימון מלימון גדול ויפה

כפית תמצית ווניל אמיתית

1/2 כפית אבקת אפייה

קורט של מלח

100 גרם חמאה בקוביות בחום החדר

חלב למריחה על העוגות טרם האפייה

אבקת סוכר לפיזור אחרי האפייה

לחמם תנור ל-180 מעלות.

בקערה ידנית או בקערת מיקסר להוסיף קמח, סוכר, אבקת אפייה, קליפת לימון, מלח, ביצה ווניל ולערבב בפולסים עד קבלת פירורים. ֿלהוסיף את החמאה ולערבב עוד כמה שניות.

להוציא את הפירורים לקערה ולאחד ביד לכדור בצק.

אם הבצק יבש מעט אפשר להוסיף כפית מים.

כדאי  ֿללוש מינימלית את הבצק, על מנת שהעוגיות תשארנה פריכות ונמסות בפה.

על משטח מקומח לרדד את הבצק (לפזר קמח על המשטח וגם על כדור הבצק) ולרדד בעדינות. מידי פעם לסובב את הבצק שלא יידבק למשטח העבודה.

לקרוץ עיגולים ולהוסיף מעט מריבת הפובידל, לא להגזים, כדי שאפשר יהיה לסגור את הרביולו.

לסגור לחצי עיגול ולהדק עם טביעות אצבע.

להעביר בזהירות לתבנית עם נייר אפייה ולהבריש במעט חלב.ֿ

לאפות את העוגיות במשך 15 דקות ולהוציא מהתנור.

לצנן היטב, לבזוק אבקת סוכר ולהנות.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לביבות תפוחי אדמה – רושתי ולאטקס

בפוסט הזה יש מתכונים לרושתי שהיא לביבת תפוחי אדמה שווייצרית ומשגעת.  ויש גם מתכון ללאטקס – שהיא לביבת תפוחי אדמה משגעת. ההבדל ביניהן הוא שהרושתי

עוגיות סומסום טורקיות באראזק

כל מי שעוקב אחריי יודע שאחד הדברים שהכי אני אוהבת לעשות, בחזרה מחו״ל, זה לשחזר מתכונים שאהבתי במיוחד. מאפים, לחמים, תבשילים, עוגות ועוגיות, הכל הולך.

טארט תותים בקרם שקדים

תאכלס העוגה הזו נולדה משאריות: שאריות של קרם שקדים ושאריות של בצק פריך . ברור לכם שלא זורקים שאריות משובחות כאלה. אז מה עושים? מכינים

סיר קציצות בקישואים של אמא

בעידן שכל קישוא הופך לזוקיני אני מעדיפה לבשל סיר של קציצות בקר חמות ומנחמות עטופות בעיגולי קישואים. קישואים של אמא. מאכל ילדות. אני מבשלת את

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.