רביולו אלה מוסטרדה עוגיות חמאה מבולוניה

הרביולו קיבל את השם מהצורה של העוגיה הממולאת הזו, שהיא העוגיה המסורתית שמכינים בבולוניה לכבוד הסיינט המקומי, סיינט ג׳יובזה.

מדובר בבצק פריך מאוד, עד כדי כך הוא פריך, שכשמרדדים אותו וממלאים את הרביולו, ייתכן והוא יישבר קצת.

לא נורא.

זה החן של העוגיה הזו, שהיא פשוטה ונהדרת בו זמנית.

ממולאת בדרך כלל בריבת שזיפים שחורים (פובידל) וזמן אפייתה קצר מאוד.

הבצק צהבהב ועשיר מהביצה והחמאה והיא נמסה בפה.

מתכון לריבת פובידל (ולריבות בכלל):

ריבות שעושים בבית

מה

1 + 3/4 כוסות קמח לבן

1/2 כוס סוכר לבן או חום

1 ביצה בינונית

קליפת לימון מלימון גדול ויפה

כפית תמצית ווניל אמיתית

1/2 כפית אבקת אפייה

קורט של מלח

100 גרם חמאה בקוביות בחום החדר

חלב למריחה על העוגות טרם האפייה

אבקת סוכר לפיזור אחרי האפייה

לחמם תנור ל-180 מעלות.

בקערה ידנית או בקערת מיקסר להוסיף קמח, סוכר, אבקת אפייה, קליפת לימון, מלח, ביצה ווניל ולערבב בפולסים עד קבלת פירורים. ֿלהוסיף את החמאה ולערבב עוד כמה שניות.

להוציא את הפירורים לקערה ולאחד ביד לכדור בצק.

אם הבצק יבש מעט אפשר להוסיף כפית מים.

כדאי  ֿללוש מינימלית את הבצק, על מנת שהעוגיות תשארנה פריכות ונמסות בפה.

על משטח מקומח לרדד את הבצק (לפזר קמח על המשטח וגם על כדור הבצק) ולרדד בעדינות. מידי פעם לסובב את הבצק שלא יידבק למשטח העבודה.

לקרוץ עיגולים ולהוסיף מעט מריבת הפובידל, לא להגזים, כדי שאפשר יהיה לסגור את הרביולו.

לסגור לחצי עיגול ולהדק עם טביעות אצבע.

להעביר בזהירות לתבנית עם נייר אפייה ולהבריש במעט חלב.ֿ

לאפות את העוגיות במשך 15 דקות ולהוציא מהתנור.

לצנן היטב, לבזוק אבקת סוכר ולהנות.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

כרובית במתכון סורי עתיק

אפשרי להכין את המנה הזו ללא בשר !! והיא טעימה לא פחות. באחריות. אין לה הוד, אין לה הדר, אין לה יחסי ציבור והיא בדרך

האורז הכתום של אמא שלי

אצל המרוקאים במרוקו, לא אכלו אורז. אכלו, בקטנה. קצת בחמין, או כשכאבה הבטן אז בישלו אותו במים ונתנו לחולה ונדמה לי שזהו. פה בארץ, התערבבו

סשימי סלמון אסייתי

פשוט, מהיר, טעים, קל עד כדי מבוכה. סשימי סלמון או כל דג טרי אחר…… מה 200 גרם סלמון טרי ללא עור פרוס לרצועות דקות מאוד

לביבות כרובית

הלביבות האלה הן כל כך קלות שזה מביך אותי לתת את המתכון. אבל אם יש משהו שלמדתי משוטטות ברשתות ומפרסומים בפייס, זה שאנשים מתים על

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.