עוגה כזו טעמתי באחת העצירות שלנו בנורמנדי .
השתגעתי עליה .
ניסיתי לתקשר עם המלצרית בצרפתית שבורה, אנגלית, סימני ידיים,ֿ
לבסוף הבנתי שהעוגה מורכבת מגבינה שמנה מקומית (סוג של שמנת) קוקוס
ובצק סבלה שיש בו דבש ושקדים.
כשחזרתי ארצה ניסיתי לשחזר אותה.
ארבעה ניסיונות כשלו ורק בחמישי הצלחתי.
נכון.
לא הגעתי ממש למרקם ההוא, שהיה אלוהי.
אבל הגעתי לעוגה טעימה שמאוד דומה להיא.
במקור התחתית היתה מבצק סבלה עדין
אני המרתי אותו לביסקוויטים מרוסקים, יצא נהדר לא פחות.
מה
לתחתית
חבילת בסקוויטים כהים 200 גרם
80 גרם חמאה
4 כפות דבש
לרסק הכל במגיקמיקס לפירורים דקים להדק בשכבה אחידה
על פני התבנית המשומנת.
לעוגה
2 כוסות קמח מנופה
2 כוסות קוקוס
4 ביצים בינוניות
1 כוס סוכר
1 יוגורט לבן פשוט
50 גרם חמאה רכה מאוד
קליפה מגוררת מלימון צהוב גדול
1 כפית ווניל אמיתי
2 שמנת מתוקה 38% (לא פחות !)
למריחה לאחר האפייה
3 כפות דבש
2 כפות מים רותחים
½ כוס קוקוס
איך
לחמם תנור ל- 160 מעלות .
לשמן תבנית עגולה 26 ס״מ
להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר עד שהיא תפוחה ויציבה.
להוריד את מהירות ההקצפה ולהוסיף את הביצים , אחת אחת
בכל פעם שביצה אחת נבלעת להוסיף את הבאה.
כך גם עם החמאה.
להוסיף את הקמח המנופה , לערבל מעט ולהוסיף
את היוגורט ושוב לערבל מעט.
להוסיף את הקוקוס וקליפת הלימון והווניל.
לערבל קצר מאוד רק כדי איחוד התערובת.
לשפוך את התערובת על תחתית הבסקוויטים ולאפות כ-50 דקות.
להוציא, למרוח בנוזל הדבש ולפזר קוקוס לבן.