יש מיליון מתכונים לממולאים ואני בטוחה שכולם טעימים.

לממולאים שלי אני מוסיפה המון המון ירק מכל הסוגים וגם קוצצת עגבניה אדומה אחת.

אהבתי את החמיצות העדינה שהיא מביאה איתה לממולאים.

ככה למדתי מסבתא רוזה, הסבתא המצרייה של האקס שלי שבישלה ביתי וטעים.

למילוי:

5-6 גמבות צבעוניות בינוניות שכובען חתוך וכל הגרעינים מנוקים

300 גרם בשר בקר טחון

3 כוסות עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה,נענע,כוסברה,שמיר,בזיליקום)

עגבנייה אדומה קצוצה

מלח,פלפל,פפריקה, חצי לימון סחוט

2/3 כוס אורז פרסי שטוף

1 בצל קצוץ

3 שיני שום

3 כפות שמן זית 

איך?

לטגן את הבצל הקצוץ בשמן זית, להשחים מעט, להוסיף שום להמשיך לטגן, להוסיף את הבשר ולטגן עד שהבשר מאפיר.

להוריד מהאש.

להוסיף את האורז, העגבנייה, עשבי התבול, תבלינים ומיץ לימון.

לערבב, למלא את הפלפלים עד שלושת רבעי ולכסות אותם עם ה״כובע״ שלהם.

להניח את הפלפלים בסיר שמכיל את גובהם, לצופף על מנת שיעמדו ביציבות ולא יפלו.

לרוטב

2 כוסות מים רותחים

1 כוס מיץ עגבניות (פריגת) או שתי כפות רסק עגבניות גדושות מהולות במים הרותחים

מלח, פלפל,פפריקה. פלפלון צ’ילי

שני ענפי רוזמרין טריים

איך

לערבב את כל החומרים. לכל פלפל להרים את ה״כובע״ ולצקת לתוכו 2-3 כפות מהרוטב ולכסות.

את יתר הרוטב לשפוך בזהירות מסביב לפלפלים, שיגיע עד מחצית גובהם.

להניח את ענפי הרוזמרין על הפלפלים מלמעלה.

להרתיח, להנמיך ולבשל עוד כ-40 דקות.

אפשרי לבשל גם בתנור בחום של 180 במשך שעתיים, להסיר את המכסה ולהשחים את הכיפות.

טעים מאוד להחליף את האורז בפתיתים.

כך בדיוק אני מכינה כרוב ערבי ממולא.

להכין חלה גדולה לרוטב.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פיצה איטלקית מהירה במחבת Pizza veloce

וולוצ׳ה. מהר. באיטלקית. פיצה וולוצ׳ה מהירה במחבת. יש חיה כזאת. והיא אופיינית לצפון איטליה איזור טורינו. הפיצה שם עבה הרבה יותר מהפיצה הנפוליטאנית הנפלאה שאותה

לביבות תירס תאילנדיות

בכל שנה אני מוסיפה לקובץ שלי לביבה חדשה. כבר הכנתי: לביבות ריקוטה וצימוקים לביבות בננה ונוטלה לביבות בטטה וקוקוס לביבות תפוחי אדמה השנה, אני מוסיפה

סביצ׳ה קדאיף על קרם פלפלים

חגיגה. זו המילה הכי הולמת את המנה הזו. חגיגה. חגיגי. מה 300 גרם פילה מוסר ים  (או לוקוס, או דניס או סלמון)ללא עור ללא עצמות

קרקרים בריאות טבעוניים בדקה וחצי

הקרקרים הללו מסתובבים ברשת בכל מיני וריאציות. ניסיתי את כולן. ובסופו של דבר שיקללתי את הטוב מכל אחד מהמתכונים והנה המתכון המנצח. המתכון כל כך

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.