נתחיל מזה שאני משתגעת על מאכלים עם לימון. ממש.
וזה אחד המאכלים המרוקאיים הכי אהובים עליי ביקום.
היינו אוכלים אותו בעיקר בחורף. כי בחורף יש סלרי ירוק ובשרי,עליו רחבים וירוקים והוא טרי טרי.
אמא בישלה אותו שעות על להבה נמוכה, עד שהסלרי נכנע והתרכך , ספג את טעמי השום, הלימון והכורכום והפך לעונג משגע שפוגש חיך מתלהב.
בדיוק באותו סגנון מכינים עם מנגולד, רק שהמנגולד דורש פחות זמן בישול כי הוא מתרכך מהר יותר מהסלרי.
מה
חבילת סלרי גדולה וטריה מאוד או שתי חבילות מנגולד טריות
שום
מלח, פלפל לבן, כורכום
מיץ לימון
2 כוסות מים רותחים
לנקות ולשטוף היטב את ענפי הסלרי, כדאי להשתמש בעיקר בענפים הירקרקים והצעירים.
לחתוך לרצועות באורך 10 ס״מ וברוחב של 2 ס״מ בערך, אפשר להשתמש גם בעלים הצעירים של הירק.
להוסיף אותם לסיר עם מים רותחים ולבשל עד שכמעט מתרככים.
הסלרי דורש כשעה בישול המנגולד 20 דקות. להוציא ולסנן.
לקציצות
1/2 ק״ג בשר בקר
בצל קטן מגורר
תפו״א קטן מגורר
מעט פטרוזיליה קצוצה דק
מלח, פלפל לבן.
ראס אל חנות
ללוש היטב ולכדרר קציצות קטנות בגודל של אגוז מלך (אפשר גם יותר גדולות)
להעביר את הסלרי הרך לטאג׳ין או סיר רחב, לפזר מעל שום פרוס.
לרוטב
לערבב 2 כוסות מים רותחים
כורכום
מלח ופלפל לבן
2 כפות גדושות ממרח לימונים כבושים או 2-3 לימונים סחוטים
לערבב, למזוג מעל הסלרי, להרתיח, להנמיך, לכסות ולבשל בערך חצי שעה.
לאחר חצי שעה בישול, להוסיף את הקציצות, שוב להרתיח, להנמיך, לכסות ולבשל עוד כשעה על להבה נמוכה.
התבשיל צריך להיות לימוני והסלרי רך רך.בדרך כלל, אמא נהגה את הקציצות לבשל בסיר עם מים רותחים, כורכום, פלפל לבן ומעט שמן במשך כעשרים דקות.ֿ
אחר כך היא הוציאה אותן בכף מחוררת והעבירה בעדינות לרוטב.
בדיוק באותו אופן מכינים עם גבעולי מנגולד מנוקים או גבעולי חרשף עלים.