בטיסה חזרה לארץ הקרינו סרטון על וינה, על המסעדות וסצינת האוכל שם.
וינה היא עיר יפה וסצינת האוכל בה נהדרת.
יש לה שוק אוכל מטורף ומסעדות נפלאות.
אבל מה שתפס לי את העין הם הלחמניות הנהדרות האלה.
בnotes שלי הוספתי שורה ״לחמניות אוסטריות – buchteln – לנסות״.
במקור מכינים אותה עם ריבת שזיפים ואפשר גם עם ריבת תותים. לינק למתכון הריבות בהמשך.
ניסיתי ונפגעתי.
מה
1/2 כוס חלב
2 חלמונים מביצים בינוניות
כף גדושה של שמרים יבשים
50 גרם חמאה רכה בחום החדר
2 כוסות קמח לבן
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
2-3 כפות ריבת שזיפים, תותים או משמש עדיף ביתית
(בהמשך יש לינק לריבת תותים ביתית)
לאפיה: 50 גרם חמאה מומסת.
איך
לקערת מיקסר יש להוסיף קמח מנופה, סוכר, שמרים, ביצה וחמאה רכה ומתחילים לערבל.
מוסיפים את החלב ומערבלים בערך כ-10- דקות.
לקראת הסוף יש להוסיף את המלח.
הבצק רך ודביק, לא להיבהל.
במרית לרכז את הבצק לכדור אחד אחיד ולשמן קערה אחרת, להעביר את הבצק להתפחה.
ביום חם הבצק ייתפח יחסית מהר, אפשרי גם להתפיח כל הלילה במקרר.
כשהבצק תפח והכפיל את נפחו יש לחלק ל-12 כדורים.
אם צריך, מקמחים את משטח העבודה.
לפתוח, עם הידיים, כל כדור על משטח עבודה לעיגול לא סימטרי (זה בסדר) ולתוך מרכז העיגול להוסיף בערך 1/2 כפית מהריבה.
לצבוט את קצוות הבצק ולסגור אותו לעיגול שלם, להדק שהריבה לא תברח וגם אם היא ברחה, לא נורא.
לתבול בחמאה המומסת ולהניח בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
להניח כשתפר נמצא למטה.
להתפיח שוב עד שמכפיל את עצמו.ֿ
לאפות ב-180 מעלות בערך 35 דקות עד שמשחמים.
נפלא.
מתכון לריבת תותים ביתית