כדאי להתחיל מהסוף.

כדי להכין קנולי צריך גלילים מיוחדים שעל שמם מכונה המאכל הנפלא הזה.

אפשר למצוא אותם בכל חנות כלי בישול.

עכשיו שיש לנו גלילים אפשר להתחיל.

כמה מילים על קנולי :

קנולי הוא מאכל דרום איטלקי: נאפולי וסיציליה.

כמו הרבה מאוד מאכלים באיטליה, הוא הוכן בפסטיבל של קדוש כלשהו אבל הוא כל כך אהוב ופופולארי שאוכלים אותו בכל ֿ

מקום באיטליה ובכל השנה.

המאכל מקבל את שמו מהגליל עליו עוטפים את הבצק.

המילוי הקלאסי הוא גבינת ריקוטה, סוכר ופירות הדרים מסוכרים, שהדרום איטלקים מתים עליהם. לפעמים גם מוסיפים לגבינה נטיפי שוקולד.

את קצה הקנולי הם נוהגים לטבול בפיסטוקים קצוצים או שוקולד קצוץ.

מילוי הריקוטה בלבד מעט כבד עבורי ואני מעדיפה להקליל אותו בשמנת מתוקה מוקצפת.

לקרם ריקוטה

שמנת מתוקה

2 כפות א. סוכר שטוחות

150 גרם ריקוטה

וניל

להקציף את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר. לאחר מכן, להוסיף ולקפל בעדינות את הריקוטה והווניל.

להכניס את הקרם לתוך שקית זילוף ולהניח במקרר עד לשימוש.

בצק הקנולי

1 כוס קמח לבן

כפית קקאו

30 גרם חמאה מומסת

מעט מלח

גרגרים ממקל וניל או כמה טיפות ווניל

1/4 כוס יין מרסלה או שרי (אפשרי יין לבן או אדום)

1 כף גדושה של סוכר

כפית חומץ בן יין

מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד. מערבבים את כל החומרים הרטובים ביחד.

מערבבים את שתי התערובות יחד.

לשים לבצק חלק ונעים.

על משטח מקומח מרדדים לעלה דק מאוד וקורצים עיגולים בקוטר של כ-8-10 ס”מ.

כדאי – לא חובה – למתוח כל עיגול כזה בידיים לצורת אליפסה.

מלפפים כל גליל לאורכו באליפסת הבצק ומדביקים את הקצוות בביצה טרופה מהולה במים, שלא יפתח בטיגון.

על להבה בינונית מחממים מחבת רחבה ומוסיפים שמן לטיגון (לא זית) בעומק של כ- 2 ס”מ.

מתחילים בטיגון כשה”תפר” של הקנולי נמצא למטה.

הטיגון קצר מאוד (דקה או שתיים) .

הופכים את הקנולי לצד שני ומטגנים גם אותו.

מוציאים את הגלילים בזהירות ומניחים על נייר סופג. כשהם מתקררים מחלצים אותם בזהירות שלא ישברו

ממלאים בקרם הריקוטה.

טובלים את קצוות הקנולי בשוקולד מגורר או בפיסטוקים קצוצים.

ומתעלפים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגת גנאש שוקולד ומרנג

יש לי וידוי: אני לא משתגעת על שוקולד. כלומר, אני מאוד נהנית משוקולד איכותי ויצירתי, בעוגות בחפיסות או באופנים שונים אבל זה לא הממתק שארוץ

חיטה מרוקאית בחמין הסח׳ינה

כזה אמא שלי הכינה, כל שבת, קיץ או חורף. חמין. מה 2 כוסות חיטה שטופה ומסוננת 4 כוסות מים רותחים 2 כפות גדושות הריסה מרוקאית

ריבת פובידל

ריבת פובידל היא קלאסיקה וגם ריבת ילדות. מכינים אותה משזיפים ארוכים וכהים שנקראים שגיב, והם מופיעים בשווקים תמיד לקראת סוף הקיץ. הכי טעים לאפות עם

עוגת פילו יוונית נהדרת bougatsa

ואז …הגענו לכיכר הגיבורים בשכונת פסיירי המשגעת שבאתונה. ובכיכר בית קפה מסעדה יפהפיה, מעוצבת, תקרותיה גבוהים, הריצוף, החלונות השולחנות, הכל בטוב טעם, משוחזר ונאמן למקור.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.