כדאי להתחיל מהסוף.
כדי להכין קנולי צריך גלילים מיוחדים שעל שמם מכונה המאכל הנפלא הזה.
אפשר למצוא אותם בכל חנות כלי בישול.
עכשיו שיש לנו גלילים אפשר להתחיל.
כמה מילים על קנולי :
קנולי הוא מאכל דרום איטלקי: נאפולי וסיציליה.
כמו הרבה מאוד מאכלים באיטליה, הוא הוכן בפסטיבל של קדוש כלשהו אבל הוא כל כך אהוב ופופולארי שאוכלים אותו בכל ֿ
מקום באיטליה ובכל השנה.
המאכל מקבל את שמו מהגליל עליו עוטפים את הבצק.
המילוי הקלאסי הוא גבינת ריקוטה, סוכר ופירות הדרים מסוכרים, שהדרום איטלקים מתים עליהם. לפעמים גם מוסיפים לגבינה נטיפי שוקולד.
את קצה הקנולי הם נוהגים לטבול בפיסטוקים קצוצים או שוקולד קצוץ.
מילוי הריקוטה בלבד מעט כבד עבורי ואני מעדיפה להקליל אותו בשמנת מתוקה מוקצפת.
לקרם ריקוטה
שמנת מתוקה
2 כפות א. סוכר שטוחות
150 גרם ריקוטה
וניל
להקציף את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר. לאחר מכן, להוסיף ולקפל בעדינות את הריקוטה והווניל.
להכניס את הקרם לתוך שקית זילוף ולהניח במקרר עד לשימוש.
בצק הקנולי
1 כוס קמח לבן
כפית קקאו
30 גרם חמאה מומסת
מעט מלח
גרגרים ממקל וניל או כמה טיפות ווניל
1/4 כוס יין מרסלה או שרי (אפשרי יין לבן או אדום)
1 כף גדושה של סוכר
כפית חומץ בן יין
מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד. מערבבים את כל החומרים הרטובים ביחד.
מערבבים את שתי התערובות יחד.
לשים לבצק חלק ונעים.
על משטח מקומח מרדדים לעלה דק מאוד וקורצים עיגולים בקוטר של כ-8-10 ס”מ.
כדאי – לא חובה – למתוח כל עיגול כזה בידיים לצורת אליפסה.
מלפפים כל גליל לאורכו באליפסת הבצק ומדביקים את הקצוות בביצה טרופה מהולה במים, שלא יפתח בטיגון.
על להבה בינונית מחממים מחבת רחבה ומוסיפים שמן לטיגון (לא זית) בעומק של כ- 2 ס”מ.
מתחילים בטיגון כשה”תפר” של הקנולי נמצא למטה.
הטיגון קצר מאוד (דקה או שתיים) .
הופכים את הקנולי לצד שני ומטגנים גם אותו.
מוציאים את הגלילים בזהירות ומניחים על נייר סופג. כשהם מתקררים מחלצים אותם בזהירות שלא ישברו
ממלאים בקרם הריקוטה.
טובלים את קצוות הקנולי בשוקולד מגורר או בפיסטוקים קצוצים.
ומתעלפים.