כמה רע יהיה לחבר בצק שמרים רך, נעים וריחני ממולא בפסטו רענן וגבינות?
בכלל לא.
הבצק מנוקד בארבס דה פרובאנס, שזו תערובת עשבי תיבול יבשה: רוזמרין, טימין, נענע,מיורן, אבל זו לא חובה. אפשר להכין את הבצק גם ללא עשבי התיבול.
מגישים לשולחן את הכתר הירוק והריחני הזה, וכל אחד תולש לו מנה ומתענג.
באמת.
מה
2 כוסות קמח לבן מנופה
כפית גדושה של שמרים יבשים
2 כפיות סוכר
1 כפית שמן זית
כפית שטוחה מלח
בערך 1/2 כוס מים פושרים
ממרח פסטו (מתכון בהמשך או צנצנת פסטו קנוייה)
300 גרם גבינה מגוררת שאוהבים
ביצה טרופה למריחה
איך
לבצק
מערבלים את כל החומרים במיקסר מלבד המלח, מוסיפים את המים לאט לאט עד שהבצק רך ומעט דביק.
מוסיפים את המלח.
בסך הכל מערבלים בערך 10 דקות.
הבצק רך, נעים ודביק לאצבעות.
זה בסדר.
משמנים את הידיים עוטפים את הבצק ומגלגלים אותו לכדור. מחזירים לקערה, מכסים ומתפיחים.
עד שהוא תופח, לפחות פי שניים.
מכינים את הלחמונים
לאחר שהבצק תפח דיו, מקמחים משטח ומוציאים את הבצק על המשטח המקומח.
מקמחים את הבצק גם מלמעלה ומרדדים עם מערוך למלבן גדול.
מורחים את הפסטו ומפזרים את הגבינה.
חותכים בסכין את הבצק המרודד לשניים לרוחב.
מגלגלים לנחש כל חלק כזה וחותכים מקטעים של 8 ס״מ בערך.
מניחים את החתיכות בתוך תבנית משומנת או על נייר אפייה, כשהן עומדות.
מחממים תנור ל 180.
מורחים בביצה טרופה את הלחמונים ומניחים לתפיחה עד שהם תופחים לפחות פי שניים.
אופים כחצי שעה ומוציאים. מצננים לפחות חצי שעה.
כל אחד תולש לחמון וחוגג את החיים.
פסטו
צרור בזיליקום (או פטרוזיליה או כוסברה או כולם יחד)
3 כפות צנוברים אפשרי גם שקדים
2 שיני שום
מלח ופלפל
בערך 3-4 כפות שמן זית.
את הכל מכיניסים למג׳ימיקס ומרסקים לממרח גס.
הערה: אפשר בדיוק כך עם ממרח זיתים טפאנד, או עם ממרח עגבניות מיובשות או כל ממרח אחר שרוצים.