ונניח שגיליתי בתחתית המקרר קערה נשכחת של דובדבנים או תותים או אפילו שזיפים אדומים שאין סיכוי שהילדים יאכלו (כי הם כבר מקומטים….).
ונניח שבא לי משהו מתוק, מעניין, כיפי, מהיר' שיש בו מוצרים בסיסיים כמו חלב, חמאה, קמח וסוכר.
ונניח שלא בא לילעבוד קשה מידי בשביל המשהו הטעים והמתוק הזה.
טדאםםםם…..קלאפוטי…..
קלפוטי הוא מאפה צרפתי טעים ומתוק, שבדרך כלל, מכיל פירות אדומים שהופכים אותו לחמצמץ עדין כזה.
בעצם זו מעין בלילה של פנקייקס, שניאפת בתנור עם כל הפירות הנשכחים והתוצאה שלה אלוהית.
יש לו מרקם בין פלאן לעוגה רכה.
אני מעדיפה לאכול אותו חמים, לדעתי, זו הטמפרטורה שהכי מחמיאה לו, אבל הוא טעים גם למחרת, בחום החדר.
מה
כוס ושליש קמח לבן רגיל
3 ביצים טרופות
כוס וחצי חלב
חצי כוס סוכר + 1 כף גדושה
ווניל
קמצוץ קטנטן של מלח
30 גרם חמאה מומסת (בערך 2 כפות)
1/2 ק”ג דובדבנים מגולענים, או תותים שטופים חצויים,או קוביות שזיפים, או אוכמניות
או 6 תאנים חצויים או פירות מעורבים.
איך
מדליקים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
מערבבים את הפירות בכף סוכר ומניחים בצד למשך 10-15 דקות.
מערבבים את הקמח, המלח והסוכר, מוסיפים את הביצים הטרופות וטורפים הכל במטרפה למניעת גושים.
מוסיפים את החלב לאט לאט תוך כדי טריפה מהירה וסיבובית עד שהתערובת חלקה וללא גושים. אם יש ספק – לסנן את התערובת.
מוסיפים את החמאה ממשיכים לטרוף.
משמנים היטב כלי להגשה במעט חמאה מפזרים מעל את הפירות ושופכים את הבלילה.
אופים כ-30-40 דקות.
אגב…הנוזלים שניגרים מהפירות – עובירם מיד לתוך הבלילה. לא לוותר על שום טיפה.
ואפשר גם קלאפוטי אישי :לשמן תבניות של מאפינס או שקעים אחרים, להוסיף מהתערובת כדי 2/3 גובה ולאפות כ-15-20 דקות, עד שתופח ומזהיב. להגיש מיד.