אמפנדה משפחתית מגליסיה ספרד

אני מאוד אוהבת לחמים ומאפים.

פחממות ריקות ממלאות אותי בשמחה רבה.

כשבא לי מאפה ממולא, פיקנטי ומשביע אני הולכת על האמפנדה הזו, שעשיתי לה עלייה ו״גיירתי״ אותה כדת וכדין.

אנחנו אוכלים אותה כארוחת ערב עם סלט ירוק ואת השאריות אורזים לעבודה למחרת.

במקום צ׳וריסו ספרדי אדמדמם אני משתמשת בקבנוס הישראלי.

בדרך כלל אני מכינה אותה מבצק שמרים ולפעמים גם מבצק עלים, יוצא טעים לא פחות.

לבצק

חבילת בצק שמרים קנויה מופשרת לפי הוראות היצרן. או:

2 כוסות קמח לבן

1/2 כפית מלח

2 כפות שמן זית

1 ושליש כוסות מים פושרים

25 גרם שמרים טריים או שתי כפיות שמרים יבשים

2 כפות אורגאנו (אופציונאלי)

איך

ללוש את כל החומרים לבצק אחיד עגול ונעים למגע. את המלח להוסיף בשלב האחרון של הלישה.

להתפיח.

למילוי

3 גמבות בצבעים שונים  חתוכות לקוביות בינוניות 2X2 ס”מ בערך

1 בצל סגול בינוני קצוץ

2 שיני שום קצוצות

1 פלפל ירוק חריף קצוץ (אופציונאלי)

2 קבנוסים/4נקניקיות חתוכות לעיגולים

מלח,פלפל,פפריקה מעושנת (אם אין אז רגילה)

פטרוזילה קצוצה

גבינת פרמז׳ן (אופציונאלי)

ביצה טרופה (אופציונאלי)

איך

לטגן את הבצל  בשמן זית למשך 3-4 דקות. להוסיף את  השום לטגן עוד 1-2 דקות, להוסיף את הגמבות ואת הקבנוסים ולהמשיך לטגן עוד כ-5-6 דקות.

לפלפל להמליח ולהוסיף פפריקה ופטרוזילה.

להוריד מהאש.

לצנן מעט.

ותאכל’ס:

לחמם את התנור לחום בינוני של 200 מעלות בערך.

לפזר קמח על נייר אפייה ומעליו לרדד את הבצק למלבן בגודל של כ-40X20 ס”מ.

לפזר את המילוי שהצטנן על מחצית הבצק, ואת המחצית השנייה לקפל לקבלת ריבוע סגור וממולא.

לצבוט את הקצוות הפתוחים על מנת למנוע התרוממות הבצק באפיה ו/או בריחת מילוי.

לפזר מעל המאפה מעט קמח לבן.

לאפות בתנור שמחומם מראש כ-25 דקות ועד שמשחים.

אפשרי בהחלט:

לפני שסוגרים את הבצק, לפזר על כל התערובת ביצים טרופות עם גבינה מגוררת.

טעים ……

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פנה קוטה

שמנת מבושלת. זהו פירוש המילה פנה קוטה באיטלקית. וכמו שזה נשמע פשוט, כך פשוט להכין את הקינוח האלוהי הזה שהוא אחד התענוגות המתוקים הנפלאים ביותר

דג ים אפוי בסגנון יוון

ים, שמיים, רוח קלילה, דגים, ריח אביב כמעט קיץ באוויר…. הכי יוון… כאן !!! ככה הרגשתי כשהחלטתי אתמול להכין את הדג הזה. הכנתי סלט יווני

גוזלמה תרד וגבינה בולגרית

הטורקים הם מלכי העולם במאפים ובצקים. מלכי העולם. בפרט בכל מה שקשור לבצקי שמרים ובצקים שנאפים בטאבון. את הגוזלמה אפשר למלא בכל מיני מילויים: בבלוג

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.