אני מאוד אוהבת לחמים ומאפים.
פחממות ריקות ממלאות אותי בשמחה רבה.
כשבא לי מאפה ממולא, פיקנטי ומשביע אני הולכת על האמפנדה הזו, שעשיתי לה עלייה ו״גיירתי״ אותה כדת וכדין.
אנחנו אוכלים אותה כארוחת ערב עם סלט ירוק ואת השאריות אורזים לעבודה למחרת.
במקום צ׳וריסו ספרדי אדמדמם אני משתמשת בקבנוס הישראלי.
בדרך כלל אני מכינה אותה מבצק שמרים ולפעמים גם מבצק עלים, יוצא טעים לא פחות.
לבצק
חבילת בצק שמרים קנויה מופשרת לפי הוראות היצרן. או:
2 כוסות קמח לבן
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן זית
1 ושליש כוסות מים פושרים
25 גרם שמרים טריים או שתי כפיות שמרים יבשים
2 כפות אורגאנו (אופציונאלי)
איך
ללוש את כל החומרים לבצק אחיד עגול ונעים למגע. את המלח להוסיף בשלב האחרון של הלישה.
להתפיח.
למילוי
3 גמבות בצבעים שונים חתוכות לקוביות בינוניות 2X2 ס”מ בערך
1 בצל סגול בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 פלפל ירוק חריף קצוץ (אופציונאלי)
2 קבנוסים/4נקניקיות חתוכות לעיגולים
מלח,פלפל,פפריקה מעושנת (אם אין אז רגילה)
פטרוזילה קצוצה
גבינת פרמז׳ן (אופציונאלי)
ביצה טרופה (אופציונאלי)
איך
לטגן את הבצל בשמן זית למשך 3-4 דקות. להוסיף את השום לטגן עוד 1-2 דקות, להוסיף את הגמבות ואת הקבנוסים ולהמשיך לטגן עוד כ-5-6 דקות.
לפלפל להמליח ולהוסיף פפריקה ופטרוזילה.
להוריד מהאש.
לצנן מעט.
ותאכל’ס:
לחמם את התנור לחום בינוני של 200 מעלות בערך.
לפזר קמח על נייר אפייה ומעליו לרדד את הבצק למלבן בגודל של כ-40X20 ס”מ.
לפזר את המילוי שהצטנן על מחצית הבצק, ואת המחצית השנייה לקפל לקבלת ריבוע סגור וממולא.
לצבוט את הקצוות הפתוחים על מנת למנוע התרוממות הבצק באפיה ו/או בריחת מילוי.
לפזר מעל המאפה מעט קמח לבן.
לאפות בתנור שמחומם מראש כ-25 דקות ועד שמשחים.
אפשרי בהחלט:
לפני שסוגרים את הבצק, לפזר על כל התערובת ביצים טרופות עם גבינה מגוררת.
טעים ……