שטרודל וינאי קלאסי

אחת האהבות המתוקות הגדולות שלי היא עוגת תפוחים ורצוי שזה יהיה שטרודל.

החמצמצות של התפוח עם המתיקות של הצימוק בתוך הפריכות המתפצפצת של הבצק העדין והשביר הם שיא מבחינתי.

כדי לקבל שטרודל וינאי אמיתי, אני מוכנה להתאמץ ולהשקיע זמן ולא מעט עבודה.

זו הדרך הארוכה.

הדרך הקצרה היא להכין עם בצק פילו וזה עושה עבודה נהדרת גם כן.

עניין של בחירה.  בהמשך הסבר לעבודה עם בצק הפילו.

לבצק השטרודל

כוס ורבע קמח לבן

טיפ טיפונת מלח

כף גדושה של סוכר

ביצה שלמה

2-3 כפות מים חמים

25 גרם חמאה רכה רכה

חלמון למריחה על השטשרודל

או 3 יריעות של בצק פילו קנוי ומופשר.

לתוך קערת מיקסר לנפות את הקמח ולהוסיף את כל המרכיבים, ללוש היטב במשך כרבע שעה. הבצק צריך להיות חלק, נעים ומאוד אלסטי. להניח למנוחה בערך חצי שעה.

למילוי

4 תפוחי עץ גראנד סמית, ללא הליבה, קלופים, מחולקים לרבעים ופרוסים דק דק.

2 כפות צימוקים חומים

רבע כוס סוכר

גרידת לימון

קורט קינמון (אופציונאלי)

3 כפות פירורי לחם

50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.

מפת שולחן או מגבת גדולה

איך 

לערבב את התפוחים,הסוכר, קליפת הלימון והצימוקים.

על משטח מקומח לרדד את הבצק , דק דק דק, ליריעה גדולה.

למתוח עם הידיים בעדינות על מנת לדקק אותו יותר, אם נקרע מעט – לא נורא.

לקבל עיגול בקוטר של בערך 40 ס״מ.

למרוח את הבצק בחמאה הרכה ולפזר מעל את פירורי הלחם. עם סכין חדה או מספריים לגזור מסביב ליריעת הבצק את עודפי הבצק העבים.

לערום לערימה גבוהה מאוד את התפוחים במרכז השטרודל ולגלגל אותו לנקניק עבה וארוך (העובי כגובה ערימת התפוחים, שלי גבוה כ-10 ס״מ).

בזהירות להעביר את השטרודל לתבנית עם נייר אפייה, תוך גלגולו ולהדק קצוות שהמילוי לא יברח.

למרוח את השטרודל בחלמון ביצה ולאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך כחמישים דקות. כדאי להציץ לאחר 40 דקות בערך.

לעבודה עם הפילו

לקחת 3 יריעות של בצק פילו ולשמן כל יריעה, במעט חמאה מומסת או שמן.  להניח את היריעות אחת על גבי השנייה ולמלא את המילוי כפי שהוסבר למעלה.

להבריש את השטרודל בחמאה במקום בחלמון ביצה ולאפות כ-40 דקות בלבד.

   

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגת קוקוס ושמנת אלוהית

עוגה כזו טעמתי באחת העצירות שלנו בנורמנדי . השתגעתי עליה . ניסיתי לתקשר עם המלצרית בצרפתית שבורה, אנגלית, סימני ידיים,ֿ לבסוף הבנתי שהעוגה מורכבת מגבינה

פרעצל

הפרעצל הוא הבייגלה של הגרמנים והאזלסים. משם הוא הגיע לאמריקאים והמאפה המלוח הנהדר הזה, קיבל שם מקום של כבוד וגם בקולינריה העולמית. באלזס אוכלים אותו

חיטה מרוקאית בחמין הסח׳ינה

כזה אמא שלי הכינה, כל שבת, קיץ או חורף. חמין. מה 2 כוסות חיטה שטופה ומסוננת 4 כוסות מים רותחים 2 כפות גדושות הריסה מרוקאית

ממולאים בסגנון טורקי

טורקיה היא מדינה ענקית. ענקית. מכל המרחב הגיאוגרפי העצום הזה אני מכירה ואוהבת בעיקר את איסטנבול. איסטנבול היא עיר מטורפת, גדולה והומה אדם עם האוכל

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.